Gheorghe Ciuhandu, condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în dosarul finanţării Clubului „Poli”

Sursă foto: PS News

Curtea de Apel Timişoara l-a condamnat luni, definitiv, pe fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, la trei ani cu suspendare, în dosarul finanţării ilegale a Clubului de Fotbal Politehnica Timişoara, când acesta era condus de Marian Iancu, anunţă Agerpres.

 

Gheorghe Ciuhandu a fost condamnat pentru abuz în serviciu, în formă continuată, la pedeapsa de trei ani de închisoare su suspendare, instanţa stabilind şi un termen de supraveghere de patru ani, se menţionează în sentinţa dată de Curtea de Apel Timişoara.

Fostul secretar al Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, rămâne cu condamnarea de trei ani de închisoare cu suspendare dată de Tribunalul Timiş.

Fosta directoare economică a Primăriei Timişoara la data săvârşirii faptelor, Smaranda Haraciu, a primit tot trei ani cu suspendare pentru abuz în serviciu în formă continuată, la fel ca şi fosta directoare a Direcţiei de Comunicare a Primăriei Timişoara, Violeta Mihalache.

Pe partea civilă, instanţa obligă, în solidar, pe cei patru să plătească în favoarea Primăriei Timişoara suma de 27.000.000 de lei împreună cu dobânda legală aferentă calculată începând cu data emiterii fiecărei ordonanţări de plată şi până la plata efectivă a prejudiciului.

Inculpaţi în dosar au mai fost, pentru abuz în serviciu sau complicitate la această infracţiune, şi viceprimarul din timpul mandatului Ciuhandu, Adrian Orza, dar şi alţi şase angajaţi ai Municipalităţii.

Procurorii DNA au reţinut că acordarea unor sume de bani „în mod abuziv şi contrar prevederilor legale în vigoare, în perioada 2008-2011, din bugetul local al municipiului Timişoara, în cuantum total de 27.100.000 lei, către S.C. Politehnica Timişoara S.A. (…) nu a servit intereselor comunităţii, ci doar pe acelea ale unui grup privat de interese, organizat în jurul clubului de fotbal, finanţarea fiind ilegală”.

Un raport al Curţii de Conturi pe perioada respectivă a arătat că finanţările pentru clubul timişorean de fotbal, venite din partea Consiliului Judeţean şi a Primăriei Timişoara, au fost ilegale, iar prejudiciul total creat este de aproape 30 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email