Germanii din Banat îşi serbează Zilele Culturale la Timişoara

Timișoara va fi gazda, în 15 și 16 iunie, a Zilelor Culturale ale Germanilor din Banat desfăşurate sub motoul „Tradiție si modernitate – Germanii din Banat și Centenarul României“.

 

Sâmbătă, 15 iunie, de la ora 11, are loc deschiderea festivă a Zilelor Culturale ale Germanilor din Banat, în sala Operei Naționale din Timișoara. De la ora 16, în sala de concerte a Colegiului National de Artă „Ion Vidu”, va fi organizat un program artistic susținut de formațiile culturale germane din Banat și Germania, iar de la ora 21, în sala festivă a Casei Adam-Müller-Guttenbrunn, va avea loc balul.

Duminică, 16 iunie, de la ora 10, se va desfăşura o slujbă religioasă în biserica „Sfânta Ecaterina”, din Timișoara, de pe str. Bolyai János nr. 4, celebrată de episcopul Josef Csaba Pal, urmată de parada portului popular german, prin centrul Timișoarei.

La acest eveniment, organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Banat și Forumul German al Tineretului Bănățean, sunt așteptate numeroase personalități din străinătate și din țară. Participă grupuri culturale din județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și din Germania.

 

Print Friendly, PDF & Email