Georgică Cornu: „Dacă am făcut această evaziune, cum au intrat firmele în insolvenţă?”

Georgica CornuOmul de afaceri Georgică Cornu, vizat într-un dosar de evaziune fiscală al cărui prejudiciu este estimat de 61 de milioane de lei, spune că se va prezenta la audieri la D.I.I.C.O.T., fiind în drum spre Timişoara de la Bucureşti. El susţine că nu este vinovat, motivând că, dacă ar fi făcut evaziune, firmele sale nu s-ar mai afla în insolvenţă.

 

Omul de afaceri din Timişoara Georgică Cornu a declarat, joi, citat de Mediafax, că se va prezenta la audieri la D.I.I.C.O.T., fiind vizat într-un dosar de evaziune fiscală. „Am fost la Bucureşti, la o întâlnire de afaceri. Acum sunt pe drum spre Timişoara. Nu am fost acasă când au fost percheziţiile, am fost la Bucureşti. M-au chemat la audieri”, afirmă Georgică Cornu. Acesta admite că, la un moment dat, a luat materiale de construcţii de la Strehaia, dar spune că, în ultimii ani, nu a mai luat pentru că a văzut că acolo sunt probleme. „Am luat materiale de acolo destul de rar, foarte rar, când erau preţuri şi condiţii bune. Nu scrie niciunde că nu pot lua materiale de acolo. Înţeleg că se verifică actele din 2007 – 2011”, mai spune omul de afaceri.

Acesta afirmă că a aflat joi dimineaţă despre percheziţii şi că, în acel moment, acasă se aflau copiii, cu cumnata sa, care s-au speriat. „Am fost sunat de dimineaţă că strada mea e blocată şi sunt la mine la percheziţie. Copiii dormeau, erau cu cumnata mea şi s-au speriat, vă daţi seama. Le place spectacolul, nu vedeţi că trăim într-un spectacol imens la care se uită toată lumea? Dacă eşti om de afaceri, eşti rău. Trebuia până la urmă să fie ocupat spaţiul tv, iar mă fac vedetă”, a declarat Georgică Cornu.

Omul de afaceri susţine că nu este vinovat, spunând că, dacă ar fi făcut evaziune fiscală, nu ar mai fi avut firmele în insolvenţă. „Deocamdată vreau să văd ce acuzaţii mi se aduc. Dacă am făcut această evaziune, cum au intrat firmele mele în insolvenţă? Din 2007 până în 2012, în calitate de om de afaceri, am plătit statului impozite şi TVA de 30 de milioane de euro şi băncilor 70 de milioane de euro, însemnând dobânzi şi penalităţi. Mulţamul a fost că a trebuit să intru în insolvenţă. Acum, când trebuie să mă judec pentru drepturile mele, eu sunt hărţuit. Dacă eu am evazionat aceşti bani, ei undeva trebuie să fie. M-aş bucura ca cine a descoperit aceşti bani fraudaţi să îi aducă şi să îi bage în circuit”, declară Georgică Cornu.

Peste 20 de percheziţii au avut loc, joi dimineaţă, în judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 61 de milioane de lei, prin folosirea de facturi false, în acest caz fiind vizat şi omul de afaceri Georgică Cornu, declarau surse din rândul anchetatorilor. Potrivit surselor citate, au fost vizate sediile grupului de firme Izometal-Confort, din Timişoara, deţinut de omul de afaceri Georgică Cornu, dar şi locuinţa acestuia. Percheziţiile au fost făcute de poliţişti de la Crimă Organizată şi de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din judeţele Timiş, Mehedinţi şi Gorj, coordonaţi de procurorii D.I.I.C.O.T. Timişoara.

Conform anchetatorilor, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, judeţul Mehedinţi, procurau facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcţii, care erau apoi introduse în contabilitate. Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, susţin investigatorii, ar fi fost încasaţi de Georgică Cornu. Potrivit unor surse judiciare, procurorii au emis, joi, un mandat de aducere pe numele omului de afaceri Georgică Cornu, care urmează să fie audiat la sediul D.I.I.C.O.T. Timişoara.

Georgică Cornu a început activitatea în construcţii în anul 2000, realizând lucrări de infrastructură şi la reţele de canalizare şi termoficare în mai multe oraşe din ţară, între care Drobeta Turnu Severin şi Timişoara. În anul 2012, grupul de firme Izometal-Confort a intrat în insolvenţă, având datorii de zeci de milioane de euro. În anul 2006, Georgică Cornu a câştigat primul mandat în fruntea Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timişoara. În 2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014 Cornu a câştigat al treilea mandat la conducerea aceleiaşi instituţii.

Print Friendly, PDF & Email