George Maior anunță, la Timişoara, că demisionează de la șefia SRI, după alegeri

George MaiorPrezent, azi, la Universitatea de Vest din Timişoara, unde i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa, directorul SRI, George Maior, a declarat că îşi va depune demisia în faţa noului preşedinte ales al ţării.


„Cred că un lucru normal într-un stat democratic este ca viitorul preşedinte să decidă în ceea ce priveşte serviciile de informaţii. Din punctul meu de vedere, voi merge către acest nou preşedinte, îmi voi prezenta demisia şi rămâne la latitudinea lui să aprecieze dacă activitatea mea în fruntea acestui serviciu a fost potrivită sau să ia o altă decizie”, a declarat, la Timişoara, George Maior, citat de Mediafax. Adăugând că nu are nicio problemă din acest punct de vedere.

George Maior a mai spus că serviciile politice nu ar trebui să se implice în viaţa politică. "Vedeţi, în contextul fiecărei campanii electorale, discursul politic aduce în atenţie, din fericire, şi serviciile de informaţii. Din punctul de vedere al propriului meu serviciu, vă garantez că stă deoparte de această luptă politicî. Ne interesează să ne facem treaba bine".
Directorul SRI susţine, însă, că nu i s-a propus niciodată funcţia de prim ministru şi că nici nu a discutat acest lucru cu cineva: „Nu e cazul, nu mi s-a propus niciodată şi nu am discutat cu nimeni ideea de prim-ministru, ba, dimpotrivă, eu cred că e normal ca viitorul preşedinte să decidă în privinţa serviciilor de informaţii”.

 

Print Friendly, PDF & Email