“Generaţia Cernobîl”, lansată la Timişoara

Clip Generatia CernobilDupă 30 de ani de la dezastrul de la Cernobîl, o trupă din Timişoara lansează piesa “Generaţia Cernobîl”, o piesă-manifest, care vorbeşte despre schimbare şi despre România.

 

Generaţia Cernobîl este single-ul cu numărul patru pe care trupa timişoreană The Weekend Band îl lansează împreună cu un videoclip, ambele produse la Timişoara. “O piesă manifest, inspirată din viaţa de zi cu zi care vorbeşte despre schimbare şi despre România”, o descriu membrii The Weekend Band.

“În videoclip apar 45 de persoane din toate categoriile sociale şi de vârste diferite, care, împreună cu noi, alcătuiesc acestă nouă generaţie «care schimbă naţia». Generaţia Cernobîl este o metaforă şi un protest muzical îndreptat atât împotriva clasei politice, a corporaţiilor, a poluării dar şi a industriei muzicale din România”, spune, într-un comunicat trimis redacţiei, Răzvan Munteanu, vocalistul The Weekend Band.

The Weekend Band este o trupă înfiinţată în Timişoara în anul 2010. “Am trecut prin multe schimbări de componenţă şi nu numai, dar anul 2015 a reprezentat pentru noi un nou început. Am lansat primele videoclipuri şi piese proprii, iar acum încercăm să pătrundem uşor în mainstream-ul românesc şi cel internaţional. Cântăm rock, pop şi alternative, dar nu părăsim zona chiar dacă e vorba despre cover-uri. Interacţionam, facem show şi dacă sunteţi rock&roll cu siguranţă o să vă placă de noi. Toţi membri trupei au o experienţă muzicală vastă şi sunt în branşa de mai bine de zece ani”, se prezintă membrii The Weekend Band. Adică, Marius Fulop – tobe, Răzvan Munteanu – voce, Vincenţiu Ghergulov – clape, Alexandru Bejenaru – chitară şi Tibor Arany – bas.

Print Friendly, PDF & Email