Galbenul, culoarea săptămânii la Timişoara

Cu ocazia Zilei internaţionale a supravieţuirii

Pe parcursul acestei săptămâni, galbenul va străluci în Timişoara. Şi nu în cadrul vreunui festival de modă, ci din sufletul copiilor şi al adolescenţilor bolnavi de cancer. Pentru că această culoare simbolizează victoria lor asupra maladiei necruţătoare.

Galbenul, simbolul victoriei în lupta cu boala

Voluntare Little People“Culoarea galben străluceşte!” acesta este sloganul care i-a însufleţit pe timişoreni şi anul acesta, în cadrul campaniei organizate cu ocazia Zilei internaţionale a supravieţuirii, o zi în care gândurile bune se îndreaptă către copiii şi adolescenţii bolnavi de cancer. Galbenul este văzut ca simbol al victo­riei celor mici în lupta cu boala.

Şi anul acesta, Asociaţia Little People – o organizaţie nonguver­na­men­tală care oferă servicii psihosocia­le în domeniul medical, asigurând su­port zilnic şi programe de intervenţie complexe copiilor şi tinerilor bolnavi de cancer, internaţi în secţiile de onco­pe­diatrie din Timişoara, Cluj, Bucureşti şi Iaşi – împreună cu Clubul Temerarilor – una dintre cele mai mari comunităţi de tineri supravieţuitori de cancer din Eu­ropa – au organizat în mai multe oraşe ale ţării, printre care şi la Timişoara, acţiuni menite să implice şi să respon­sabilizeze comunitatea locală în lupta împotriva acestei maladii.

Speranţa vine din poveşti de succes

De Ziua internaţională a supra­vie­ţuirii – numită şi Ziua Galbenă –, Piaţa Victoriei şi Piaţa Unirii, sărbătorită în 1 octombrie, au fost împân­zite de mesaje pe font galben pentru susţi­nerea copiilor bolnavi de cancer. Mai mult, şi angajaţii câtorva magazi­ne din centrul oraşului au purtat în semn de solidaritate brăţări galbene.

O altă acţiune a avut loc la Şcoala Generală din Dumbrăviţa, unde 100 de copii au format, cu ajutorul unor baloa­ne galbene, o brăţară galbenă umană “pentru a le transmite copiilor şi tine­rilor bolnavi de cancer că sunt alături de ei şi că îi aşteaptă cu drag din nou la şcoală”, spune Oana Rusu, repre­zentant al Asociaţiei Little People. Aceasta mai spune că, anual, în Româ­nia, 400 de copii află că au cancer.

Seara s-a încheiat cu un con­cert susţinut în Piaţa Unirii, unde intrarea a fost doar pe bază de culoare galbenă.

Dar galbenul nu s-a purtat doar câteva zile, ci este culoarea acestei săptămâni denumită ,,Săptămâna Gal­benă”, în cadrul căreia voluntarii Lit­tle People organizează vizite la Spitalul de Copii “Louis Ţurcanu”, momente în care tinerii care au învins cancerul din Timişoara, vor încerca să le redea spe­ranţa micuţilor care suferă de a­ceastă maladie,  împărtăşindu-le poveş­tile lor de succes şi modul în care au reuşit ei să învingă boala, “le vor ofe­ri brăţări galbene şi vor transmite spe­ranţă şi bucurie”, mai spun repre­zen­tanţii Asociaţiei Little People România.

Sâmbăta trecută a avut loc un ate­lier creativ în scop caritabil, Camelia Minişan, o artistă din Timişoara, a pregătit un atelier creativ, folosind tehnica serveţelului, în scop caritabil. Taxa de participare a fost de 30 de lei, iar fondurile obţinute în urma acestui eveniment au fost donate către Aso­ciaţia Little People şi Clubul Teme­rarii. S-au împărţit şi brăţări galbene pe care era inscripţionat mesajul tinerilor care au învins în lupta cu boala – “Teme­rarii ştiu că se poate – Poţi şi Tu!”.

De asemenea, pe parcursul zilelor trecute, câteva magazine din Piaţa Uni­rii şi-au colorat vitrinele în gal­ben şi au pus în vânzare bijuterii, ac­cesorii şi obiec­te decorative hand­made, toate galbene.

Print Friendly, PDF & Email