Gala Premiilor UNITER, organizată la Timişoara, Capitală Europeană a Culturii

În anul în care Timișoara este Capitală Europeană a Culturii, Gala Premiilor UNITER revine aici, după șase ani și prezintă producțiile nominalizate la categoria cel mai bun spectacol al anului 2022. De asemenea, trei dintre cele mai bine cotate spectacole de teatru ale anului 2022 vor fi prezentate publicului din Timişoara.

 

În perioada 7-10 iunie, trei dintre cele mai bine cotate spectacole de teatru ale anului 2022, nominalizate la premiile UNITER, vor fi prezentate la Timişoara. Reprezentațiile vor fi urmate de sesiuni întrebări şi răspunsuri cu publicul spectator.

În 7 iunie, de la orele 18 și 21, Sala 2 a Teatrului Național Timișoara va găzdui spectacolul Oedip Rege, de Sofocle, în regia lui Declan Donnellan, scenografia lui Nick Ormerod, un spectacol al Teatrului Național Craiova.

În 8 iunie, de la ora 19, şi în 9 iunie, de la ora 16, Fabrica de Decoruri a Teatrului Național (str. Paul Morand nr. 9, în Parcul Industrial Freidorf), va fi deschisă, în premieră, ca spațiu de spectacol pentru Antonin Artaud. Familia Cenci, după Shelley și Stendhal, un spectacol al Teatrului Național Iași, în regia lui Silviu Purcărete şi scenografia Dragoș Buhagiar.

În 9 şi 10 iunie, de la ora 19, Sala 2 a Teatrului Național va găzdui un spectacol al Teatrului de Stat Constanța, Seaside Stories, de Marius Chivu, Lavinica Mitu, Dan Alexe, Simona Goșu, Tudor Ganea şi Nicoleta Dabija, în regia, scenariul şi universul sonor semnate de Radu Afrim şi scenografia lui Theodor Cristian Niculae.

Biletele pot fi achiziționate on-line, pe www.tntm.ro, sau fizic de la casieria Agenția pe de str. Mărășești nr. 2, de marți până duminică, între orele 11-19.

Spectacolul Galei Premiilor UNITER va avea loc la Sala Mare a Teatrului Național din Timișoara,  luni, 12 iunie, de la ora 20. Evenimentul va fi transmis în direct pe www.uniter.ro, www.tvr.ro, TVR Cultural și Radio România Cultural. De la ora 19 va fi surprinsă sosirea invitaților pe covorul roşu, eveniment transmis în direct pe contul de YouTube şi pe pagina de Facebook ale UNITER.

Gala Premiilor UNITER 2023 este un proiect finanțat prin Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023. Parteneri în organizarea Galei sunt Asociația UNITER – Uniunea Teatrală din România, Teatrul Național din Timișoara şi Opera Națională Română Timișoara

Print Friendly, PDF & Email