Gala Dovleacului Roz, un omagiu adus pacienților oncologici

Foto: OncoHelp

Este deja o tradiție ca mijlocul toamnei să aducă și cel mai important eveniment caritabil din Timișoara: Gala Dovleacului Roz. Evenimentul, organizat sub sloganul „Există viață și după cancer”, strânge laolaltă oameni de afaceri, medici, artiști, elevi, dar și pacienți care luptă împotriva cancerului.

 

Gala Dovleacului Roz a devenit in timp un moment de referință in viața Timișoarei, care așază o tradiție ancestrală, cea ce bostanului de toamnă, lângă culoarea roz, cea a speranței, asociată însă și cu boala malignă a sânului, în mijlocul comunității locale care sprijină persoanele afectate de această cumplită maladie, transmit reprezentanţii asociaţiei OncoHelp, organizatorul evenimentului.

„În urmă cu mulți ani, când am decis să organizăm prima ediție a «Dovleacului Roz», am avut bucuria să constatăm că nu suntem puțini în acestă luptă. Au venit încă de atunci alături de noi sute de oameni, zeci de firme care ne-au ajutat să obținem fondurile necesare achiziționării primului mamograf digital. Practic, din acel moment am început o nouă etapă în cadrul Asociației OncoHelp, putând oferi pacientelor cu cancer de sân cea mai modernă metodă de investigare. De la an la an, am crescut și asta pentru că am reușit să definim foarte clar rolul pe care îl avem în societatea timișoreana – acela de a lupta prin toate mijloacele împotriva unei boli care, din păcate, face anual mii și mii de victime. Încă din primul moment în care am decis să înființăm Asociația OncoHelp, ne-am propus să oferim servicii gratuite de calitate, iar pentru aceasta am avut și avem în continuare nevoie de sprijinul comunității”, declară prof. dr. Șerban Negru, președintele Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp.

La cea de-a şasea ediție a Galei OncoHelp îşi propune ca din vânzarea „dovlecilor roz” să strângă fonduri pentru achiziționarea unor fotolii speciale destinate noului salon de tratament ce va fi amenajat în cadrul Centrul de Radioterapie care se extinde printr-o nouă construcție. Acolo, pacienţilor le vor fi făcute şedinţe de chimioterapie și radioterapie.

Ca în fiecare an, și pentru această ediție a Galei OncoHelp a primit ajutorul elevilor de la Liceul de Arte Plastice Timișoara care au pictat peste 100 de dovlecei roz licitați în cadrul evenimentului. Și, tot ca de obicei, le-au fost alături membrele Grupului de Suport Violeta al persoanelor diagnosticate cu cancer de sân, care au decorat mai mulți dovlecei.

Print Friendly, PDF & Email