Furturi în serie de 25.000 de euro

Deşi fenomenul furtului „la locul de muncă”, ce devenise aproape generalizat înainte de 1989 părea că e pe cale de dispariţie în ultimii ani, limitându-se la zona de finanţe-bănci, acesta a mai supravieţuit şi în formele sale clasice. Astfel, poliţiştii timişeni îl anchetează în prezent pe un bărbat din Cărpiniş care a reuşit „performanţa” de a fura din locul în care muncea scule electrice în valoare de peste 25.000  de euro.

„Perseverenţă” la locul de muncă

sculeLa sfârşitul săptămânii trecute poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au efectuat o percheziţie la domiciliul unui bărbat, de 28 de ani, din comuna Cărpiniş, suspectat de comiterea infracţiunii de furt. Percheziţia a fost organizată după ce, la sfârşitul lunii mai a acestui an un bărbat, din Luxemburg, a depus o plângere la Poliţia Timiş prin care a sesizat că J. Adrian, de 28 de ani, din Cărpiniş, a lucrat, în perioada ianuarie 2012 – ianuarie 2013, la ferma sa din aceeaşi localitate, perioadă în care bărbatul ar fi sustras mai multe bunuri (unelte şi aparate electrice) în valoare de 25.000 de euro.

Percheziţie cu final aşteptat

Ca atare, în baza unei autorizaţii de percheziţie emisă de Judecătoria Timişoara poliţiştii au „vizitat” locuinţa  suspectului, unde au căutat bunurile declarate ca furate. Şi nu a fost nevoie să caute prea mult pentru a găsi o parte din aceste bunuri (unelte folosite în construcţii, bormaşini şi drujbe electrice) despre care există suspiciuni că ar fi fost sustrase de la ferma cetăţeanului din Luxemburg. Tânărul a fost dus la sediul Poliţiei pentru audieri, iar bunurile găsite la domiciliul sau au fost ridicate, în vederea confiscării. Poliţiştii continuă acum cercetările, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului şi recuperarea prejudiciului cauzat.

Print Friendly, PDF & Email