Fundația la corpul nou al Clinicii de Balneologie Timișoara, aproape de final

Foto: PMT

Viceprimarul Timişoarei, Ruben Lațcău, a verificat azi stadiul lucrărilor la Clinica de Balneologie şi anunţă că, în curând, va fi finalizată fundația pentru noul corp al acesteia. Totuşi, acesta este nemulțumit de organizarea de șantier.

 

Până în prezent au fost executate lucrări de desfacere și demolare şi, de asemenea, săpături pentru fundație și racorduri.

Lucrările merg într-un ritm bun, însă sunt foarte nemulțumit de organizarea de șantier și i-am cerut constructorului măsuri imediate. Pământul și noroiul care se lipește de vehiculele sale ajunge apoi pe străzile pentru care plătim curățenia. Am cerut să pună pietriș de la intrarea în curte până la locația noului corp. Am cerut, de asemenea, ca la ieșirea din șantier să existe un loc pentru spălarea roților. Acestea sunt aspecte care ne apropie de un oraș civilizat și curat și voi reveni să văd cu ochii mei dacă s-au și luat aceste măsuri”, declară viceprimarul Ruben Lațcău.

Proiectul de reabilitare al Clinicii de Balneologie vizează Corpul B al acesteia, o suprafață construită de 1560 mp, construit în anii 1960, care este destinat activităților de ambulatoriu.

Foto: PMT

Lucrările vizează desfacerea sau demolarea parțială a zonelor cu cabinetele de electroterapie și secția de hidroterapie pentru a face loc unei noi structuri care să respecte normele necesare instituțiilor spitalicești, reabilitarea zonelor care cuprind bazinul mare, vestiarele, grupurile sanitare și legătura cu corpul A, extinderea pe verticală, prin supraetajarea cu un nivel, a zonelor cu noi cabinete de consultație, legătura cu corpul A, lift exterior, o extindere nouă, cu două etaje pe locul ambulatoriului, care se face pentru cabinetele medicilor, cabinete de consultație, săli de tratament, vestiare, grupuri sanitare, având la parter sectorul de hidroterapie recreat, iar la celelalte niveluri noi funcțiuni spitalicești. Corpul de clădire își va păstra rolul actual de ambulatoriu și va fi realizată o intrare principală din exterior, care va permite accesul direct în ambulatoriu al persoanelor cu dizabilități și accesul cu targa. Vor fi realizate finisaje moderne, se schimbă instalațiile interioare și rețelele de utilități și vor fi achiziționate dotări medicale și mobilier. La finalul lucrărilor, noua clădire va fi din nou racordată la rețeaua de alimentare cu apă termală.

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Valoarea contractului de execuție este de aproape 13 milioane de lei (fără TVA), iar durata de execuție a lucrărilor este de 21 de luni.

 

Print Friendly, PDF & Email