Frământări interne în P.N.Ţ.C.D. Timiş

sediu PNTCD 2Iminenţa unor discuţii legate de necesitatea creării unei majorităţi în Consiliul Local al Pimăriei Municipiului Timişoara va readuce în prim-planul vieţii politice locale P.N.Ţ.C.D., despre care reprezentanţii săi, preşedintele organizaţiei judeţene, Valentin Moldovan, şi preşedintele organizaţiei Timişoara, Ciprian Mihok, apreciază că „va avea un cuvânt greu de spus într-o eventuală reconfigurare a Consiliului Local al Primăriei Municipiului Timişoara”.

 

Dacă liderul organizaţiei judeţene, Valentin Moldovan, a preferat să fie ponderat, precizând doar că „există deschidere din partea P.N.Ţ.C.D. de a negocia pentru susţinerea oricăror proiecte care se vor dovedi în interesul Timişoarei”, preşedintele organizaţiei municipale, Ciprian Mihok, a fost mai radical în declaraţii, declarând că personal este un antineocomunist şi un om de dreapta şi adăugând că „de dreapta nu sunt cei care dau mâna cu securiştii”. Acesta a adăugat că o decizie a P.N.Ţ.C.D., privind o eventuală implicare, nu a fost luată încă, dar şi-a exprimat dubiile referitoare la existenţa unui partid autentic de dreapta pe scena politică românească, apreciind că „în acest moment, nu mai există doctrină politică, ci predomină intrigile şi înţelegerile ascunse”.

Ciprian Mihok a adresat un mesaj „tuturor timişorenilor autentici”, celor care au trăit Revoluţia din 1989, celor pentru care Punctul 8 al Proclamaţiei de la Timişoara reprezintă un reper şi care aşează speranţa şi buna-credinţă în prim-plan să se solidarizeze, întrucât percepţia că neocomunismul se reinstalează este din ce în ce mai pregnantă. Referindu-se la situaţia din interiorul P.N.Ţ.C.D. şi la ceea ce a numit „disidenţa pe faţă” pe care o fac în prezent consilierii locali Flavius Boncea şi Bogdan Herzog, Ciprian Mihok a precizat că, în condiţiile în care aceştia refuză dialogul cu actualii reprezentanţi ai partidului, „ne rezervăm dreptul să acţionăm, inclusiv prin demararea procedurilor statutare care pot conduce la retragerea sprijinului politic”. Preşedintele P.N.Ţ.C.D. Timiş, Valentin Moldovan, spune, însă, că deciziile se iau doar în cadrul instituţional al partidului, cu respectarea prevederilor statutare. Adăugând, pe fondul acuzelor lui Ciprian Mihok, legate de faptul că ambii consilieri locali se întâlnesc cu fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, că „fiecare e liber să vorbească cu cine doreşte”. Ciprian Mihok îl acuză pe Gheorghe Ciuhandu, fost edil al Timişoarei şi fost preşedinte al P.N.Ţ.C.D., că, deşi ar fi declarat că nu mai doreşte să se implice în politică şi nici „să aibă de-a face cu actuala cloacă din P.N.Ţ.C.D.”,  din umbră se pare că mai trage nişte sfori”.

Print Friendly, PDF & Email