Fotografii făcute după căderea Zidului Berlinului, expuse la Timişoara

O selecție de imagini realizate de fotograful german Andreas Metz cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a căderii Zidului Berlinului vor fi expuse la Timişoara, la Librăria Carturești.

 

Ca un preambul al celei de-a 30-a aniversări a căderii Zidului Berlinului, fotograful german Andreas Metz a publicat, în luna în septembrie, cartea ilustrată Ost Places – despre dispariția și redescoperirea RDG. Cartea include 500 de fotografii făcute în ultimii doi ani în Germania de Est.

Multe dintre fotografiile mele recuperează fisurile mari și mici ale procesului de transformare de 30 de ani. Acestea pun întrebări despre patrie și pierderea acesteia. Ce am câștigat odată cu această schimbare în istorie, ce a fost pierdut de cine? Care rămășițe ale RDG ar trebui păstrate într-o Germanie unificată, care nu ar trebui păstrate?”, spune Andreas Metz.

În 19 octombrie, de ora 17, acesta va prezenta o selecție a fotografiilor sale în Librăria Carturești, iar apoi, în cadrul unei discuții cu publicul, va vorbi despre posibile paralele cu istoria și perspectiva românească.

Eveniment, care se va desfăşura în limba engleză, este finanțat de IFA (Institutul de Relații Externe) cu fonduri ale Ministerului Afacerilor Externe din Germania și organizat în cooperare cu Centrul Cultural German Timișoara și Cărturești Timișoara. Intrarea este gratuită.

Print Friendly, PDF & Email