Fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din Primăria Timişoara, audiat pentru o retrocedare ilegală

nicusor MiutFostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara, Nicuşor Miuţ, a fost audiat, vineri, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, în cazul unui imobil restituit în mod ilegal familiei de romi Cârpaci.

La audieri, fostul şef al Direcţiei de Patrimoniu din cadrul Primăriei Timişoara, Nicuşor Miuţ, a venit însoţit de avocatul său, Petre Petrişor. Întrebat de jurnalişti dacă în Primăria Timişoara există mafie imobiliară, Miuţ a răspuns: “Habar n-am”. La ieşirea de la audieri, Nicuşor Miuţ le-a spus jurnaliştilor, potrivit Mediafax, că “retrocedarea clădirii de pe strada Mihai Viteazu s-a făcut legal”.

Cinci actuali şi foşti angajaţi ai Primăriei Timişoara au fost chemaţi, marţi, la Parchetul Curţii de Apel Timişoara la audieri, fiind suspectaţi că în anul 2004 ar fi restituit ilegal o clădire care a ajuns apoi în proprietatea familiei de romi Cârpaci.

În cursul lunii octombrie poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu avizul Parchetului Curţii de Apel Timişoara, au dispus începerea urmăririi penale în cazul celor cinci persoane, pentru abuz în serviciu în formă calificată. Totodată, prin ordonanţa procurorului, poliţiştii vor pune sechestru asigurător asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ale suspecţilor. Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Timiş, este vorba despre o clădire de pe b-dul Mihai Viteazu nr. 17.

Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că, iniţial, clădirea a fost proprietate privată. Statul român a intrat în posesia imobilului în anul 1960, în urma unui proces cu proprietarul clădirii, care avea datorii foarte mari la Fisc. După anul 1989, Claudiu Cârpaci, un membru al familiei de romi Cârpaci, a obţinut corpul A de clădire printr-o decizie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. La aceeaşi adresă, până în anul 2004 a funcţionat o grădiniţă, care a fost evacuată în momentul în care familia Cârpaci a intrat în posesia imobilului.

În Timişoara, mai multe familii de romi deţin sute de proprietăţi în centrul oraşului. Familia Cârpaci este una dintre cele mai bogate familii de romi din oraş, având 144 de proprietăţi – vile, case, apartamente, terenuri, garaje şi diferite spaţii –, majoritatea în zona centrală a oraşului, potrivit unui document al Direcţiei Judeţene de Finanţe Timiş.

Print Friendly, PDF & Email