Fostul primar Nicolae Robu a trecut prin experiența covid

Sursă foto: PNL Timiș

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, anunță că a fost bolnav de covid, dar că acum se simte bine și azi va ieși din izolare.

 

„N-am încasat afurisitul virus Sars-Cov2 în precampanie, în campanie, în exercițiul de primar de la începutul pandemiei până spre finalul mandatului, când intram zilnic în contact cu o mulțime de lume, la Primărie, pe stradă, la cumpărături etc, ei bine, l-am încasat, nu știu cum – am anumite presupuneri, doar – în una din ultimele zile de mandat”, anunță azi, pe pagina sa de Facebook fostul primar Nicolae Robu.

Acesta spune că boala a debutat cu un acces de tuse seacă în seara de 3 noiembrie. A doua zi dimineața și-a susținut ținut cursul online la Universitatea Politehnica din Timișoara și până la prânz am fost bine. „Apoi, am tușit tot mai rău, astfel că am plecat de la birou acasă și, fără a bănui că am covid, dimpotrivă, convins că e o simplă răceală, deși eu foarte rar am răci-, din precauție, m-am autoizolat, atât eu, cât și soția, care n-a avut nici cea mai mică problemă”, spune Nicolae Robu.

În zilele următoare, făcând și febră și tușind rău, s-a testat, fiind pozitiv. „Surprinzător pentru că, lăsând la o parte tusea seacă extrem de neplăcută și febra care dădea înapoi imediat la algocalmin, starea mea generală era bună, tonusul îmi era bun. Am preferat să rămân pentru tratament la domiciliu. Din fericire, soția care, evident, s-a contaminat și ea, a fost permanent asimptomatică și a putut să-mi poarte de grijă. Nu mi-a fost ușor, nu ne-a fost ușor, mai bine zis, dar a trecut. Încă n-am ieșit din casă, am mai adăugat noi, peste ce ni s-a spus, din precauție sigur exagerată, câteva zile de stat în izolare, dar, vom ieși începând de astăzi”, anunță Nicolae Robu.

Fostul edil al Timișoarei transmite că le mulțumește managerului Spitalului “Victor Babeș” din Timișoara, dr. Cristian Oancea, directorului medical, dr. Diana Manolescu și „excepționalului nostru medic, doctor Virgil Musta”, pentru tratamentul prescris și grija purtată. „Grație lor și Celui de Sus, am trecut cu bine și peste această încercare deloc ușoară”, declară Nicolae Robu.

Fostul primar al Timișoarei înseamnă populație să ia în serios acest virus: „Chiar nu e de joacă! Nu luați în seamă aberațiile cum că ar fi o simplă gripă. Desigur, măsurile de stopare și limitare a răspândirii bolii trebuie luate cu cap, cu sânge rece, nicidecum de-a valma, în disperare. Dar, dincolo de măsurile impuse de autorități, cel mai important este ca fiecare dintre noi să ne purtăm de grijă, să ne purtăm de grijă gândindu-ne în egală măsură la noi înșine și la semenii noștri! Să nu scăpăm din vedere că oricare dintre noi putem fi infectați asimptomatic și că în egală măsură fiecare dintre cei cu care interacționăm poate fi infectat asimptomatic, la rându-i.”

Print Friendly, PDF & Email