Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, trimis în judecată, de DNA

Gheorghe Ciuhandu Foto Romania CurataFostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost trimis în judecată de DNA, alături de alte persoane, foşti sau actuali angajaţi ai Primăriei, sub acuzaţia de abuz în serviciu.

 

DNA Timişoara anunţă trimiterea în judecată a fostului edil Gheorghe Ciuhandu, sub acuzaţia de abuz în serviciu. Alături de fost primar sunt trimise în judecată alte câteva persoane.

DNA îl acuză că, în cursul anului 2008, Gheorghe Ciuhandu şi Ioan Cojocari, secretar al Primăriei, uzând de prerogativele conferite de funcţiile pe care le îndeplineau, au încălcat normele legale ce reglementează posibilitatea virării unor sume de bani de la bugetul Consiliului Local Timişoara în contul SC Politehnica Timişoara SA. „În acest context, edilul, împreună cu inculpaţii Dumitru Delia-Ileana, Haracicu Smaranda Maria şi Mihalache Violeta-Teodora, a semnat un «Contract de asociere», în baza căruia a fost alocată anual, pe o perioadă de trei ani, suma de 9.000.000 de lei, «pentru sprijinirea echipei de fotbal Politehnica Ştiinţa Timişoara»”, anunţă procurorii anticorupţie într-un comunicat de presă.

DNA susţine că angajaţii Primăriei urmăreau sprijinirea Politehnica Timişoara SA pentru redresarea sa financiară, procurorii dând exemplu faptul că „după încetarea finanţării de către Consiliul Local Timişoara şi Consiliul Judeţean Timiş, în anul 2011 SC Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara & Invest SA a intrat în insolvenţă, în lipsa sumelor necesare desfăşurării în continuare a activităţii”.

DNA susţine că datoriile restante ale Politehnica Timişoara SA erau cunoscute de factorii de decizie din cadrul Primăriei, atât la data semnării contractului de asociere, cât şi la momentul semnării actelor adiţionale de prelungire a acestuia pentru următoarele perioade bugetare, precizează DNA. „În acelaşi context, inculpaţii menţionaţi mai sus au beneficiat de sprijinul celorlalte persoane care au avizat din punct de vedere al realităţii, legalităţii şi regularităţii şi au semnat, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a dispoziţiilor legale, un număr de 40 de ordonanţări de plată”, se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul va fi judecat la Tribunalul Timiş.

Print Friendly, PDF & Email