Fostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, audiat la DNA

În dosarul finanţării echipei Poli Timişoara

Gheorghe Ciuhandu Foto Romania CurataFostul primar al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a fost audiat de DNA, în aceasţă dimineaţă, la DNA, în dosarul finanţării echipei de fotbal Poli Timişoara, anunţă Hotnews. 

 

Înainte de a intra la audieri, la DNA Timişoara, fostul primar al municipiului, Gheorghe Ciuhandu, a refuzat să facă declaraţii presei. Potrivit unor surse judiciare, citate de unele canale media, procurorii anticorupţie l-ar fi pus sub acuzare pentru abuz în serviciu. Acestea mai spun că, alături de Gheorghe Ciuhandu, în atenţia procurorilor DNA a intrat şi secretarul general al Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari.

În octombrie 2014, DNA a ridicat mai multe acte de la Primăria Timişoara privind finanţarea de către Consiliul Local a echipei de fotbal FC Poli Timişoara. Atunci, actualul edil, Nicolae Robu, declara presei că alte documente cerute de procurori vor fi căutate în arhivă. „Procurorii au fost la instituţia Primăriei pentru a se documenta în privinţa perioadei 2008 – 2011, când eu nu am fost primar şi, drept urmare, nu am ce să vă spun pe acest subiect, privind finanţarea fotbalului. Vă rog să vorbiţi cu DNA, eu nu am nicio legătură cu subiectul. Documentele solicitate de DNA vor fi căutate în arhivele Primăriei Timişoara, sunt acte din 2008”, declara atunci Nicolae Robu.

În anul 2008, Consiliul Local Timişoara şi echipa de fotbal FC Poli Timişoara au semnat un contract de finanţare prin care Consiliul Local se angaja să finanţeze echipa cu 2,5 milioane de euro pe an, pentru a-i sprijini performanţele. La acea vreme, clubul de fotbal era condus de omul de afaceri Marian Iancu, iar din partea Consiliului Local Timişoara, documentul a fost semnat de primarul de atunci, Gheorghe Ciuhandu.

Un an mai târziu, în 2009, Curtea de Conturi declara că, din suma de bani obţinută de clubul de fotbal de la Consiliul Local Timişoara, 150.000 de euro ar fi fost folosiţi fără a fi respectată legea.

 

Citeşte şi:

Noi semne de întrebare legate de finanţarea locală a sportului

 

 

Print Friendly, PDF & Email