Fostul președinte al Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, condamnat

Tribunalul Timiș l-a condamnat, luni, pe fostul președinte al Consiliului Județean Timiş, Titu Bojin, la închisoare cu suspendare.

 

Titu Bojin, fost preşedinte social-democrat al Consiliului Judeţean Timiş, a fost condamnat, luni, în primă instanţă, la un an cu suspendare, pentru conflict de interese, şi achitat pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

Magistraţii timişeni au decis să îi dea pedeapsă cu suspendare şi să-l pună sub supraveghere pe un termen de încercare de trei ani și o lună de la data rămânerii definitive ai sentinței.

Administrația Națională Apele Române nu s-a constituit parte civilă în cauză, iar prejudiciul stabilit de procurori, în valoare de 153.000 de lei, a rămas să fie achitat la ANAF de către alți trei inculpați în dosar, Suici Bata, Cioplea Adrian și Mihalcea Viorel, care au avut funcții de conducere în cadrul societății Temadi Tmb SRL, firma familiei lui Titu Bojin. Acesta este acuzat că şi-ar fi favorizat SRL-ul, prin încheierea unor contracte cu Direcția Apelor Banat, pe care o conducea la data faptelor.

Print Friendly, PDF & Email