Fostul ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, a plagiat, Universitatea de Vest din Timișoara propune retragerea titlului de doctor

Senatul Universităţii de Vest Timişoara a propus retragerea titlului de doctor fostului ministru al Sănătăţii, Florian Bodog, după ce a avizat concluziile Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat al instituţiei.

 

„Comisia de Etică a UVT (…) a vorbit despre «existenţa unui grad de similitudine de 36% în teza de doctorat» a domnului Bodog Florian Dorel şi a observat că «aceasta nu respectă standardele de calitate actuale şi etica profesională în modul de elaborare şi redactare a tezelor de doctorat». În data de 20 iulie, rectorul UVT, respectiv directorul CSUD au făcut două solicitări separate către Comisia de Etică, pentru a lămuri dacă gradul de similitudine poate fi asociat cu plagiatul şi dacă atunci când vorbeşte despre standardele actuale de etică, ele sunt valabile şi în raport cu momentul susţinerii tezei”, anunță Universitatea de Vest din Timișoara, într-un comunicat transmis redacției.

Comisia de experţi a recomandat Comisiei de Etică şi Deontologie Universitară din UVT să propună sancţionarea aferentă unei teze de doctorat aflată în situaţia de a fi considerată plagiat.

Astfel, se mai arată în comunicat, în 25 iulie, Consiliul Studiilor Universitare de Doctorat al UVT a luat act de această clarificare a Comisiei de Etică şi a constatat că trebuie declanşată procedura legală prin care Școala doctorală a UVT propune CNATDCU retragerea titlului de doctor. Această propunere a fost avizată vineri, 27 iulie, de Senatul UVT.

Documentele vor fi transmise, cu semnătura rectorului UVT, către CNATDCU, în luni, 30 iulie.

Florian Bodog și-a susținut teza doctorală intitulată Managementul şi marketingul unităţilor sanitare, în anul 2008, la Facultatea de Științe Economice a UVT.

Jurnalista Emilia Şercan este cea care a dezvăluit plagiatului lui Florian Bodog, într-un articol din octombrie 2017, când acesta ocupa fotoliul de ministru al Sănătăţii.

 

Print Friendly, PDF & Email