Fostul consilier prezidenţial Iulian Fota va vorbi la Timişoara despre codul portocaliu de instabilitate geopolitică

Iulian Fota va susține la Universitatea de Vest din Timișoara prelegerea cu titlul „România și sfârșitul vacanței. Cod portocaliu de instabilitate geopolitică”.

 

Prelegerea România și sfârșitul vacanței. Cod portocaliu de instabilitate geopolitică este organizată în cadrul programului masteral de Studii de Securitate Globală, organizat de Facultatea de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării. Evenimentul are loc  joi, 17 mai, de la ora 13, în sala A01 a Universităţii de Vest din Timişoara și este deschisă tuturor timșorenilor interesați

Fost conslier prezidenţial pe probleme de securitate, actual director al Colegiului Național de Informații, Iulian Fota a urmat cursurile postuniversitare ale Colegiului Național de Apărare, specializarea Studii de securitate, și pe cele din cadrul Școlii Naționale de Apărare, specializarea Securitate internațională. În prezent, este conferențiar universitar la Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, iar de-a lungul timpului a ocupat diverse funcții în sistemul public, precum consilier prezidențial pentru securitate națională (2009 – 2014), director al Colegiului Național de Apărare (2005 – 2009), consilier în cadrul Departamentului pentru integrare euro-atlantică și politica de apărare, în Ministerul Apărării Naționale (2001 – 2005).

 

Citeşte şi: Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate: „Dincolo de ce fac NATO şi UE, România ar trebui să intensifice pregătirile pentru vremurile proaste care, cu siguranţă, nu ne vor ocoli”

Print Friendly, PDF & Email