Fosta ziaristă de investigaţie Corina Ozon aduce „Amanţii” la Timişoara. În variantă 3.0.

Corina OzonCorina Ozon este o timişoreancă „adoptată cu dragoste de Bucureşti”, fostă ziaristă, devenită scriitoare. Azi va ajunge în oraşul natal pentru a-şi lansa cel mai nou volum: „Amanţii 3.0”.

 

Amanții 3.0, volum semnat Corina Ozon, întregeşte trilogia de succes publicată la Editura Herg Benet, compusă din Zilele amanţilor, Nopţile amanţilor  şi Amanţii 3.0.

Lansarea acestei cărţi va avea loc azi, de la ora 18, în Club D’Arc, din Timişoara. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe şi de o prezentare bijuterii Soutache by Alina Emandi.  Vor putea fi achiziționate atât cărți, cât și parfumuri Amanții by Corina Ozon, produse de Marcman.

Corina Ozon este un fost jurnalist. A făcut zece ani de jurnalism de investigaţie, în presa scrisă, la ziarul Ora, televiziune, la Antena 1, producţie tv, la Intact Media Group. „Fost ziarist. Chiar unul atât de bun încât am crezut că nimic nu-mi poate sta în cale. Şi nu prea mi-a stat. M-am oprit eu din drum şi am luat-o pe bulevardul cu firme luminoase şi licăritoare. M-am făcut PR- ist. Chiar unul atât de bun încât nu am uitat niciodată că am fost ziarist, dar că trebuie să merg mai departe. Mi-am făcut blog ca să nu uit să scriu. Îmi place când mi se spune că scriu atât de bine încât ar trebui să nu mă opresc şi să scriu o carte. Prea târziu, a devenit adicţie.”

Prima carte din trilogia publicată de Herg Benet a fost Zilele amanţilor, începută pe un blog, în stadiul de postare spre relaxarea cititorilor, care au cerut după fiecare episod continuarea. A urmat Nopţile Amanţilor şi, de dată foarte recentă, Amanţii 3.0.

Trailer "Amanţii 3.0"

Pe pagina editurii am găsit şi opiniile unor cititori de-ai Corinei Ozon. De exemplu, Cristian Niculescu, din București, spune: „Femeia asta, autoarea adică, nu e întreagă la minte și nici ăia care o citesc, adică nici eu! Își face singură promovare, pleacă in turnee prin țară, doarme prin trenuri și pe la fanii ei p-acasă, fără teamă că dă peste vreo rudă cu vasluienii. Ăștia, adică fanii, o ajută cu organizarea evenimentelor, se implică în promovare, caută locații pentru lansări. E așa, un fel de concubinaj sau amantlâc literar de nu s-a mai pomenit. Oameni cu preocupări, profesii și niveluri de percepție diferite au devenit un fel de clan, de mafioți ai amantlâcului Made in Romania. Sau mai degrabă o sectă, mie îmi place să le spun Martorii Corinei. Și lor, nouă, ne place, because love is in the air, dragostea e în straturile de ozon. Așa cum e ea, dragostea, pe la noi, cu obscenitățile, grobianismele și rahaturile tipic mioritice. Când o să-i cunoașteți pe Cati și pe Mircea, eroii romanelor, veți înțelege ce spun.”

Iar Cătălin Bădulescu, din Brașov, vede un paradox între alcătuirea Corinei Ozon şi ceea ce scrie: „Blondă doar la păr, cu înfăţişare candidă de statuetă de Tanagra, greu de crezut că poate fi atât de spurcată la limbă şi oţeţită la fiere. Reporter par excelance, Corina are psihologia la vârful degetelor cu care tastează şi un umor dulce amar de numa numa. Şi mai are ea ceva fainisim. Nu suportă ipocrizia. Mircea şi Cati există în fiecare. Suntem noi, cei care măcar odată în viaţă am fost sinceri cu noi înşine şi cu ispita şi am călcat strâmb. Iar dacă unii s-au ţinut virtuoşi, tot au păcătuit în amantlâcul cu gândul.”

Print Friendly, PDF & Email