Fosta stradă Lidia, vizată de un nou șantier

Lucrari strada maresal prezan Foto AquatimÎn cursul acestei veri ar putea începe lucrările de reabilitare și modernizare a străzilor Mareșal Constantin Prezan și Venus, anunţă primarul Timişoarei. Acesta a informat și că, în mai puțin de o săptămână, Municipalitatea va finaliza perioada de depunere a ofertelor vizând desemnarea executantului ce va elabora studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

 

Edilul Nicolae Robu anunţă că la Primăria Timișoara este în curs de derulare licitația în vederea desemnării unui executant pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic ce vizează modernizarea și extinderea la patru benzi a străzii Mareșal Constantin Prezan, fostă Lidia, și a străzii Venus, aflată în prelungirea acesteia. Primarul mai spune că lucrările propriu-zise ar putea debuta chiar în cursul acestei veri.

Data limită pentru depunerea ofertelor pentru desemnarea executantului ce va elabora studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este 12 mai, ora 10, valoarea totală estimată avansată de reprezentanții Municipalității, fiind de 267.300 de lei, fără TVA.

Proiectul își propune extinderea la patru benzi, câte două pentru fiecare sens, a celor două străzi, de la intersecția cu Calea Martirilor până la sensul giratoriu din Piața Gheorghe Domășnean, precum și efectuarea unor lucrări de reamenajare a geometriei intersecțiilor cu bulevardul Sudului și cu străzile Venus și Urseni, amenajarea de trotuare, locuri de parcare, spații verzi și piste pentru biciclete, dar și efectuarea de lucrări de extindere a rețelei de troleibuz și de reabilitare a rețelelor edilitare, cu excepția rețelei de canalizare, care a fost reabilitată recent.

Print Friendly, PDF & Email