Fost șef al Poliției Timiș, condamnat la închisoare într-un dosar de corupție

Curtea de Apel Timișoara i-a condamnat azi la închisoare cu suspendare pe un fost şef al Poliţiei Timiş, Sorin Muntean, și pe primarul oraşului Recaş, Teodor Pavel, potrivit Agerpres.

 

Sentința – care nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare – a fost pronunțată într-un dosar deschis de DNA în anul 2015.

Conform Curții de Apel Timișoara, Sorin Muntean, fost inspector-șef al Poliției județului Timiș, a fost condamnat, pentru abuz în serviciu, la trei ani de închisoare cu executare şi interzicerea exercitării dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi a dreptului de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptului de a ocupa funcţia de poliţist, pe o perioadă de trei ani.

 

Teodor Pavel, primar PSD în exercițiu, ales şi în scrutinul din toamna anului trecut, a fost condamnat, pentru instigare la abuz în serviciu, la trei ani, cinci luni şi zece zile de închisoare cu executare, dar şi pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi pentru trei ani după executarea pedepsei principale.

Florin Bolbos, fost inspector-şef adjunct al Poliției Timiş, a fost condamnat, pentru abuz în serviciu, la trei ani de închisoare cu suspendare şi 75 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii.

Marian Temu, fost şef al Poliţiei Recaş, a fost condamnat, tot pentru abuz în serviciu, la trei ani de închisoare cu suspendare şi 75 de zile de muncă în folosul comunităţii. Tot cu suspendare au fost condamnați şi fostul şef al Poliţiei Locale din Recaş, Doru Berzescu, şi fostul secretar general al PSD Timiş, omul de afaceri Eugen Milutinovici.

Instanţa Curţii de Apel Timişoara a decis şi ca agentul de poliţie Dumitru Duma, care s-a constituit parte civilă, să primească de la cei condamnaţi daune materiale de 2.551 lei şi 7.000 de euro, daune morale.

Potrivit rechizitoriului trimis în judecată de procurorii DNA în acest dosar, în Timiș a funcţionat, între anii 2013 şi 2015, un sistem de corupere a autorităţii poliţieneşti, ce s-a format pornind de la factorul politic. Conform rechizitoriului menţionat, un grup infracţional organizat, având ca scop desfăşurarea de activităţi evazioniste prin importarea de maşini second-hand, ar fi fost sprijinit de ofiţerii Poliției Timiș condamnaţi în acest dosar.

Print Friendly, PDF & Email