Fost rector al Universității Politehnica Timișoara, octogenar, sărbătorit

Coleta De SabataUniversitatea Politehnica Timișoara îşi sărbătoreşte în cadru festiv un fost rector, care împlineşte, zilele acestea, 80 de ani.

 

Fundația Politehnica și Departamentul de Bazele Fizice ale Ingineriei din cadrul Universității Politehnica Timișoara sărbătoresc joi, 12 februarie, aniversarea unui fost rector al UPT în perioada 1981 – 1989, prof. emerit dr. ing. Coleta De Sabata, scriitoare, traducătoare și membru de onoare al Fundației Politehnica.

Doamna Coleta De Sabata este o personalitate de seamă a Universității Politehnica Timișoara care a rămas alături de instituția care a format-o și asupra căreia și-a lăsat amprenta. Pe lângă activitatea academică, doamna De Sabata este foarte activă în viața culturală și științifică, publicând, după anul 1990, nu mai puțin de 30 de volume științifice, literare, istorice și monografice. Domeniul în care și-a concentrat mare parte a eforturilor sale este energia solară, publicând pe această temă diverse cărți și articole”, spun, într-un comunicat de presă trimis redacţiei, reprezentanţii UPT.

Coleta De Sabata a scris atât beletristică, cât și lucrări de prezentare a unor personalități și a unor realizări tehnice din Banat. Cea mai recent publicată carte a sa este La culture technique du Banat, finalizată în mai 2014.

Print Friendly, PDF & Email