Fost primar al comunei Peciu Nou, reținut de DNA, pentru luare de mită

Procurorii DNA Timișoara l-au reținut azi pe Ioan Fărcălău, fost primar al comunei Peciu Nou, pentru luare de mită în legătură cu încheierea unor contracte de execuție lucrări.

 

Potrivit DNA, în 2013, Ioan Fărcălău, pe atunci primar al comeni Peciu Nou, ar fi pretins de la un om de afaceri o sumă de bani reprezentând 5% din valoarea unor contracte pe care acesta urma să le încheie cu Primăria.

În schimbul banilor, mai spun procurorii, Ioan Fărcălău i-ar fi promis că va face toate demersurile pentru ca acele contracte să fie încheiate de Primărie cu firma acestuia. De asemenea, Ioan Fărcălău să se asigure că acele contracte se vor derula în bune condiții pentru firma omului de afaceri, prin efectuarea plăților la timp și acceptarea la plată a înscrisurilor depuse, se mai arată în comunicatul DNA.

DNA susţine că, într-un interval de două luni de la data încheierii a patru contracte de execuție lucrări (11 februarie 2014), omul de afaceri i-ar fi dat lui Ioan Fărcălău, în nouă tranșe, suma de 129.200 de lei (din totalul de 403.650 lei solicitat, care era echivalentul procentului de 5% din valoarea lucrărilor).

Procurorii anticorupţie mai spun că ulterior, în 2015, omul de afaceri i-ar mai fi dat fostului primar 2.000 euro și un ceas de mână.

Ioan Fărcălău va fi prezentat azi Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În 2015, Ioan Fărcălău a executat opt luni de închisoare, după ce a fost prins conducând fără permis. Acesta rămăsese fără permisul de conducere după ce, cu puţin timp înainte, fusese prins băut la volan.

Print Friendly, PDF & Email