La trei luni după o condamnare definitivă

Fost ofiţer al Poliţiei Timiş, trimis în judecată pentru luare de mită, într-un nou dosar

DNA siglaUn fost ofiţer din cadrul Inspectoratului dePoliţie al Judeţului Timiş, condamnat definitiv pentru luare de mită, a fost trimis în judecată într-un al doilea dosar, pentru aceeaşi infracţiune.

 

DNA anunţă, azi, într-un comunicat de presă, că procurorii anticorupţie din Timişoara au dispus trimiterea în judecată a comisarului-şef Armando Ţurai, fost ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, după ce acesta a pretins şi primit de la o persoană, care ulterior l-a denunţat, 3.000 de euro. Asta, în schimbul promisiunii că va interveni la funcţionari din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş pentru „denaturarea” rezultatelor unui control efectuat de această instituţie la firma administrată de martorul denunţător. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Timiş cu propunerea de a se menţine măsura asiguratorie dispusă în cauză.

În luna mai, Tribunalul Timiş l-a condamnat definitiv pe ArmandoŢurai, la un an şi şase luni de închisoare cu executare, într-un alt dosar, tot pentru luare de mită. După ce, în august 2014, în calitate de ofiţer la Serviciul de Investigare a Fraudelor Timiş, a pretins şi primit de la o persoană, care ulterior l-a denunţat, 4.000 de euro, în schimbul promisiunii că se va stinge prejudiciul reclamat de Administraţia Finanţelor Publice Timiş într-un dosar de urmărire penală şi că va fi dispusă o soluţie de netrimitere în judecată a martorului denunţător. În 14 noiembrie 2014, ofiţerul a primit banii solicitaţi care, la flagrantul organizat de procurori, au fost găsiţi în portbagajul maşinii sale. Atunci, Armando Ţurai a fost arestat preventiv, iar în decembrie a fost trimis în judecată.

În acest dosar – în care procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea SRI –, a fost dispusă instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui bun imobil ce aparţine lui Ţurai, în vederea recuperării sumelor de 3.000, respectiv 4.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email