Fost director al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, cercetat de ANI

Artur_Ursu_ANCPI Foto cursguvernare.roFostul director general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, timişoreanul Marius Arthur Ursu, este cercetat de ANI pentru o presupusă încălcare a regimului juridic privind conflictul de interese în materie penală.

 

Potrivit inspectorilor de integritate, Marius Arthur Ursu, director general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, a semnat cinci acte prin care a numit-o pe soţia sa membru al echipei de proiect „Proprietatea imobiliară – fundament pentru politici naţionale şi europene”, poziţie de pe urma căreia a obţinut venituri de 3.120 de lei.

Agenţia Naţională de Integritate anunţă, printr-un comunicat de presă, a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 6 din Bucureşti, procurorii urmând să-l cerceteze pe Marius Ursu pentru o presupuăs faptă de conflict de interese. ANI susţine că acesta a încălcat dispoziţiile articolului 301 din Codul Penal, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act […] prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său […] se pedepseşte cu închisoarea de la unu la cinci ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”.

La propunerea ministrului Dezvoltării, Liviu Dragnea – în a cărui subordine funcţionează ANCPI – Marius Ursu a fost retras, în 8 aprilie, din postul de director general al Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară şi înlocuit cu Radu Ştefănescu. Marius Ursu fusese numit director general al ANCPI, în iunie 2014, la doar trei luni după ce demisionase de la conducerea aceleiaşi instituţii, actul de numire fiind semnat de premierul Victor Ponta, după ce tot părimul-ministru îl revocase din funcţie. În decizia premierului prin care Marius Ursu era reinstalat la şefia ANCPI se arăta că numirea este efectuată la propunerea vicepremierului Liviu Dragnea. Ursu demisionase de la ANCPI la doar trei zile după ce în Monitorul Oficial a fost publicată ordonanţa de urgenţă privind reorganizarea noului Guvern, care prevedea, printre altele, că ANCPI trece din coordonarea secretarului general al Guvernului în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, condus de Liviu Dragnea.

Anterior, Marius Ursu condusese Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Timiş, având sprijinul PSD.

Print Friendly, PDF & Email