Fost director al Administrației Bazinale de Apă Banat și patru angajați, trimiși în judecată de DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de Combatere a Corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a cinci angajați din cadrul Administrației Bazinale de Apă Banat. Acestora li se impută mai multe achiziții directe de produse, de la o societate comercială agreată, la prețuri supraevaluate.

 

Luci Ervin, la data faptei director al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Banat, în prezent director adjunct, a fost trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

Gal Aurica Maria, la data faptei director economic în cadrul ABA Banat, Sîrbu Vasile, la data faptei consilier juridic în cadrul ABA Banat, Mangu (fostă Popescu) Olivia Gabriela, la data faptei angajat al Biroului Achiziții din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Timiș, subunitate a ABA Banat), Vrășmaș Elena – Simona, la data faptei economist în cadrul Biroului Achiziții al SGA Timiș, au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit rechizitoriului, Luci Ervin ar fi aprobat în perioada mai – iulie 2013, fără o necesitate reală, efectuarea mai multor achiziții directe de produse (echipamente de protecție, scule și materiale sanitare), de la o societate comercială agreată, la prețuri supraevaluate. Ceilalți inculpați, spun procurorii DNA, au avizat documentele justificative ale achizițiilor.

Achizițiile respective, în valoare totală de apropae 600.000 de lei, au fost posibile deoarece, prin acțiunile lor, inculpații ar fi divizat un contract în mai multe părți distincte, cu valori mai mici, pentru a evita aplicarea procedurilor de organizare a licitației publice. Ca urmare a încheierii și derulării acestor cumpărări directe s-ar fi creat pentru societatea agreată un folos nepatrimonial necuvenit în valoare de peste 200.000 de lei.

În cauză s-au dispus măsuri asigurătorii față de cei cinci inculpați, se menționează în comunicatul DNA. Conducerea ABA Banat a comunicat că nu se constituie parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunal Timiș, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Print Friendly, PDF & Email