Forumul Democrat al Germanilor din România condamnă „calomniile ordinare debitate de senatorul PSD Liviu Pop”

Forumul Democrat al Germanilor din România condamnă cu fermitate „calomniile ordinare debitate de senatorul PSD Liviu Pop”, potrivit căruia FDGR ar fi continuatorul organizației naziste Grupul Etnic German din România.

 

Cerem public PSD, președintelui acestuia, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților și prim-ministrului României, Viorica Vasilica Dăncilă, să se delimiteze public de astfel de calomnii pe care le-au debitat și le debitează în continuare unii membrii ai acestui partid”, transmite printr-un comunicat trimis redacţiei, președintele FDGR, Paul-Juergen Porr (foto).

Acesta reaminteşte că FDGR este reprezentantul legitim al minorității germane în baza Constituției României și a legislației în vigoare, având un statut aprobat de către instanțele din România și fiind înscris în Registrul organizațiilor neguvernamentale. FDGR este reprezentat în Parlament și în structurile guvernamentale ale României.

Într-o emisiune la Antena 3, senatorul PSD Liviu Pop a declarat ieri seară că FDGR este continuatorul organizaţiei naziste Grupul Etnic German din România şi că preşedintele Klaus Iohannis „a condus o organizaţie (adică, FDGR – n.r) care este continuator al unui grup nazist”.

Print Friendly, PDF & Email