Forumul Democrat al Germanilor din Banat respinge ideea că i-au fost restituite 80.000 de proprietăți

Forumul Democrat al Germanilor din Banat anunţă că privește cu profundă îngrijorare apariția în spațiul public a unor informații false cu caracter denigrator la adresa membrilor săi, cetățeni români de etnie germană.

 

Forumul Democrat al Germanilor din Banat transmite, prin vocea preşedintelui său, Ioan Fernbach (foto), că respinge afirmațiile apărute în aceste zile, în spaţiul public, conform cărora i-au fost restituite 80.000 de proprietăți pe tot întinsul țării, aspect confirmat, de altfel, de Agenția Națională de Retrocedare a Proprietăților. „În prezent, Forumul Democrat al Germanilor din România nu deține, în Banat, nicio proprietate restituită”, mai transmit reprezentanţii FDGB, care anunţă că se delimitează categoric de perioada nazistă, „cea mai neagră perioadă a istoriei Germaniei”.

Aceştia consideră că incitarea la ură și calomnia promovate de unele medii nu servesc nimănui și umbresc ceea ce s-a realizat, nu fără greutate, de la Revoluție încoace, „în patria noastră comună România”.

Așa cum reiese și din statutul său, Forumul German nu este un partid politic, ci o organizație a cetățenilor români de etnie germană care își propune să conserve tradițiile, obiceiurile, cultura și limba germană într-un areal în care a trăit și trăiește în bună înțelegere cu populația majoritară și cu celelalte minorități de mai bine de 250 de ani.

Politica forumului nostru a fost, încă de la înființarea sa, în urmă cu 27 de ani, aceea de a fi o punte de legătură între țara noastră, România și întreaga Europă, iar faptul că în zona noastră există nenumărate firme în care își desfășoară activitatea mii de bănățeni, este și rezultatul contribuției membrilor noștri marcanți”; mai transmite Ioan Fernbach, preşedintele FDGB.

Print Friendly, PDF & Email