Forumul Democrat al Germanilor din Banat îl susţine pe Dominic Fritz pentru Primăria Timișoara

Forumul Democrat al Germanilor din Banat anunță că, la alegerile locale din 27 septembrie, îl susține pe Dominic Fritz, candidatul Alianţei USR PLUS, pentru funcţia de primar al Timișoarei.

 

„Îi îndemnăm pe timișoreni să-i acorde lui Dominic Fritz votul, în 27 septembrie. Considerăm că Dominic Fritz este candidatul care a îmbrățișat istoria multiculturală a Timișoarei și care evocă și reprezintă valorile acestui oraș: diversitate, seriozitate, inovație”, declară Ioan Fernbach, preşedintele Forumului Democrat al Germanilor din Banat.

Acesta mai spune că FDGB are o lungă cooperare cu Dominic Fritz în activități caritabile și culturale și că a găsit în el „un partener deschis, energic și cu idei bune pentru comunitatea germană, respectiv timișoreană.”

Dominic Fritz, candidatul Alianţei USR PLUS la Primăria Timişoarei, se declară onorat de sprijinul pe care Forumul Democrat al Germanilor din Banat i-l acordă. „Forumul German a jucat un rol politic major în istoria recentă a României. A dat țării un președinte devotat valorilor europene și democratizării României și s-a opus, din 2016, asalturilor regimului Dragnea împotriva justiției”, spune Dominic Fritz. Acesta reaminteşte că împreună cu USR și PLUS, FDGR a susținut și inițiativa cetățenească de modificare a Constituției Fără Penali în Funcții Publice.

Ca primar al Timișoarei, promite Dominic Fritz, se angajează să pună în valoare istoria multiculturală a orașului prin inscripționarea în limbile minorităților naționale a tuturor locurilor istorice care se leagă de existența lor, evidențierea contribuției lor la întemeierea și modernitatea acestui oraș. De asemenea, anunţă că va susține „fără echivoc” Teatrul German de Stat „care trebuie să-și redobândească rolul de instituție culturală reprezentativă pentru Timișoara”, iar Liceul „Nikolaus Lenau”, școala care a dat României doi laureați ai premiului Nobel, „va avea un partener de nădejde în Primăria Timișoara, nu în ultimul rând la finalizarea lucrărilor de reabilitare care durează de prea mult timp”.

Președintele USR Timiș, Cristian Moș, se declară convins că „vom lucra bine și în interesul Timișoarei cu Forumul Democrat al Germanilor din Banat. Avem aceleași deziderate și aceleași viziuni pentru orașul nostru să redevină un pol regional, multicultural, european și transfrontalier.”

 

Print Friendly, PDF & Email