Fonduri pentru incluziunea socială şi construirea de locuinţe sociale destinate comunităţii rome din Timişoara

 În urma evenimentelor care s-au petrecut în urmă cu câteva zile în zona Traian, din Timişoara – unde o clădire istorică, proprietate a Primăriei, a luat foc, incendiul fiind, se pare, provocat de un fost locatar somat să părăsească imobilul –, Grupurile de Acţiune Locală Timişoara şi Freidorf propun soluţii pentru o rezolvare rapidă şi eficientă a problemelor.

 

Cele două Grupuri de Acţiune Locală anunţă că dispun de sume importante de bani europeni destinaţi comunităţii locale, iar unele segmente de accesare a fondurilor sunt incluziunea socială şi construirea de locuinţe sociale pentru comunitatea romă din Timişoara, aceste lucruri putând fi făcute, însă, într-un parteneriat cu Primăria.

Situaţia familiilor de etnie romă care locuiesc mai mult sau mai puţin legal în acea zonă în care au loc incidente dese poate fi rezolvată, iar pentru bunul mers al lucrurilor GAL Timişoara şi GAL Freidorf îşi arată disponibilitatea de a contribui concret şi de a discuta cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Timişoara”, se arată într-un comunicat al celor două grupuri.

Una dintre măsurile propuse vizează sprijinirea şi consilierea persoanelor aflate în risc de sărăcie şi excluziune socială, în vederea calificării sau recalificării lor şi ocupării de către acestea de locuri de muncă. Pentru acest segment sunt disponibili 3.600.000 de euro. În ceea ce priveşte construirea, reabilitarea sau modernizarea locuinţelor sociale, GAL Timişoara şi GAL Freidorf anunţă un buget estimat de 1.000.000 de euro, iar pentru acţiuni de identificare şi consiliere a persoanelor din cartierele mărginaşe aflate în risc de sărăcie sau excluziune socială, 400.000 de euro.

„Locuinţele sociale şi incluziunea nu sunt singurele domenii pentru care există fonduri de la GAL-uri, segmentele fiind mult mai numeroase şi mai ample. Grupurile de Acţiune Locală urbane îşi propun să contribuie la o dezvoltare durabilă a Timişoarei şi condiţii de viaţă europene în toate cartierele municipiului, adică o Timişoară prosperă”, anunţă reprezentanţii celor două grupuri.

Zilele trecute, Grupul de Acţiune Locală Timişoara, condus de Cătălin Tiuch, a anunţat că a finalizat procedurile pentru obţinerea de fonduri europene destinate mediului urban, respectiv pentru Timişoara, în valoare de aproape 7 milioane de euro. Banii urmează să fie împărţiţi aproximativ egal între sectorul public şi cel privat.

 

Citeşte şi: Ministerul Fondurilor Europene alocă 7 milioane de euro pentru Timişoara

Citeşte şi: Primarul Nicolae Robu cere Poliţiei Locale să patruleze în Piaţa Traian, unde a fost incendiat un imobil

Print Friendly, PDF & Email