Fonduri europene nerambursabile, disponibile pentru microîntreprinderile din vestul ţării

Firmele cu mai puțin de nouă angajați – microîntreprinderi, care doresc să obțină finanțări europene nerambursabile pentru a construi sau extinde spații de producție ori prestări servicii, pentru a achiziționa echipamente și tehnologii noi sunt așteptate să aplice cu proiecte în cadrul Regio-Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

Regiunea Vest are 10,77 milioane euro la dispoziție pentru promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri – microîntreprinderi, anunţă reprezentanţii Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest.

Valoarea minimă eligibilă a unui proiect este 25.000 de euro, iar valoarea maximă a ajutorului în regim de minimis ce poate fi acordat unei întreprinderi unice din fonduri publice este de 200.000 euro. Finanțarea nerambursabilă solicitată poate reprezenta cel mult 90% din valoarea eligibilă a proiectului.

De la deschiderea acestui nou apel de proiecte, în 8 iulie, până în prezent, la nivelul Regiunii Vest au fost depuse doar 28 de proiecte, cu o valoare nerambursabilă de 4,53 milioane euro, mai transmit reprezentanţii ADR Vest.

Aceştia anunţă că cererile de finanțare pot fi depuse până în 8 noiembrie, ora 12, apelul de proiecte pentru Prioritatea de Investiții 2.1.A – Microîntreprinderi fiind de tip competitiv.

Informații suplimentare sau clarificări legate de accesarea fondurilor nerambursabile pot fi obținute de la biroul de Helpdesk al ADR Vest, la telefon 0256/ 491.981, 0256/ 491.923 sau la adresa de e-mail helpdesk@adrvest.ro. Ghidul și alte detalii pentru accesarea finanțării sunt disponibile pe site-ul ADR Vest.

 

Print Friendly, PDF & Email