Focuri de armă, în miez de noapte, la Lugoj

Un conflict între două familii de romi din Lugoj, pornit din cauza unei presupuse taxe de protecţie, s-a lăsat cu împuşcături.

 

Incidentul a avut loc în timpul nopţii de joi spre vineri, pe strada Anişoara Odeanu, din Lugoj. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Timiş, Ionuţ Sârbu, declară, citat de Mediafxa, că a fost tras un singur foc de armă, într-o poartă: „S-a tras un singur foc de armă de către una dintre persoanele implicate în conflict. Colegii efectuează cercetări în vederea identificării lui şi automat a tragerii la răspundere penală pentru fapta sa. A fost întocmit un dosar penal pentru două infracţiuni: nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă letală fără drept. Nu a fost nimeni rănit, s-a tras într-o poartă.”

Potrivit presei locale, focul de armă a fost tras în urma unui scandal între două familii de romi din Lugoj. Proprietarul unei case din zonă susţine că focul a fost tras după fiica sa şi că este ameninţat de o altă familie de romi că în cazul în care nu plăteşte 20.000 de euro, taxă de protecţie, îşi pierde casa.

Print Friendly, PDF & Email