Focuri de armă, în apropierea frontierei de vest, pentru prinderea unui şofer care a refuzat să oprească

PistolPoliţiştii de frontieră din Timiş au tras două focuri de armă pentru a prinde un tânăr care a refuzat să oprească maşina la somaţiile lor şi a încercat să fugă, acroşând autospeciala Poliţiei. Ulterior s-a stabilit că acesta nu avea permis, iar autoturismul era înmatriculat cu numere false.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara, poliţiştii de frontieră din Cruceni au fost nevoiţi să facă uz de armă, miercuri, pentru a opri un tânăr care conducea un autovehicul neînmatriculat şi cu numere false, fără a avea permis de conducere.

Oamenii legii au observat în apropierea frontierei, pe DN 59B, la intrarea în localitatea Uivar, un Aro al cărui şofer a întors brusc la vederea echipajului de poliţie, încercând să evite un eventual control. Ca urmare, poliţiştii de frontieră au pornit în urmărirea maşinii, însă şoferul a ignorat toate semnalele şi, în momentul în care autovehiculul său a fost blocat de autospeciala Poliţiei de Frontieră, a acroşat intenţionat maşina poliţiştilor, avariind-o uşor în partea dreaptă spate. Apoi, a schimbat direcţia de deplasare, a intrat pe câmp şi, după aproximativ 500 de metri, a coborât şi a început să fugă înspre localitate. Poliţiştii l-au urmărit pe jos, somându-l verbal, însă tânărul tot nu s-a oprit. Ca urmare, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând două focuri de armă în plan vertical. Ulterior, bărbatul a fost imobilizat şi dus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni pentru verificări.

Poliţiştii de frontieră au stabilit că şoferul, B. Nicolae, în vârstă de 19 ani, nu are permis de conducere şi că maşina pe care o conducea este radiată din circulaţie din 2011, plăcuţele de înmatriculare aplicate pe ea aparţinând unei motociclete.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, a unui autovehicul cu numere false de înmatriculare şi conducerea pe drumurile publice a unui mijloc de transport fără a poseda permis de conducere corespunzător.

 

Print Friendly, PDF & Email