„Fluturii sunt liberi”, un nou spectacol accesibil tuturor, marca Basca

Foto: Teatrul Basca

Teatrul timişorean Basca a lansat un spectacol de teatru accesibil tuturor, de data aceasta şi în format radiofonic: Fluturii sunt liberi, de Leonard Gershe.

 

Spectacolul Fluturii sunt liberi, în regia Anei Maria Ursu, poate fi ascultat gratuit pe site-urile www.basca.tm.ro, www.cevadespus.ro sau pe platforma Soundcloud.

Spectacolul, parte din proiectul „Teatru accesibil tuturor”, îi are în distribuție pe Simion Caragia, Jasmina Mitrici, Alina Ilea și Ioan Codrea. Adaptarea și traducerea textului îi aparţin lui Andrei Ursu, editarea audio lui Cristian Țecu, descrierea narativă lui Otniel Floruț, iar consultant în accesibilizare este Simona Smultea.

Premiera online a spectacolului Fluturii sunt liberi a avut loc în 7 februarie prin live-streaming de la Teatrul Basca, fiind primul spectacol de teatru din Timișoara dedicat publicului larg, dar totodată accesibilizat pentru persoanele cu dizabilități de văz și auz prin interpretare mimico-gestuală și traducere narativă. Sute de spectatori din fața ecranelor s-au bucurat timp de o oră jumătate de cultură prin intermediul online.

Se pare că echipei Teatrului Basca îi plac provocările. Pentru că e prima dată când producem un astfel de spectacol. Credem că am câştigat pariul dacă am reuşit să ne jucăm cu imaginaţia ascultătorului. Dacă am reuşit, prin sunet, să emoţionăm, să includem publicul în poveste. Suntem în era podcasturilor, în era în care nu mai avem timp să vedem, ci să ascultăm. Un spectacol de teatru radiofonic e un podcast complex, cu personaje, relaţii şi emoţie. Mă bucur că putem avea în repertoriul teatrului Basca un spectacol cu un mesaj atât de frumos”, spune Ana Maria Ursu, regizorul spectacolului și președinte al asociației Solidart și Teatrului Basca.

Spectacolul de teatru radiofonic face parte din proiectul „Teatru accesibil tuturor” derulat de Asociația Solidart și Asociația Ceva de Spus, finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile.

Print Friendly, PDF & Email