Florin Piersic, străin în noapte, pe scena Operei din Timişoara

Straini in noapteFlorin Piersic desfide, cu șarm, poftă de teatru și umor, toate prejudecățile legate de vârstă printr-un turneu național aniversar, „Piersic 80”. Turneu pe care a decis să îl înceapă la Timișoara. Ca o dovadă că „sentimentul puternic care mă leagă de acest loc și prietenia profundă, de o viață, cu publicul de aici nu sunt doar vorbe”.

 

Vineri, 13 noiembrie, de la ora 19, Florin Piersic va urca pe scena Operei Naționale Române din Timișoara, în spectacolul Străini în noapte, un spectacol deja celebru, contaminat de succesul și longevitatea acestui mare actor, anunţă, într-un comunicat, Simona Donici, din partea organizatorilor spectacolului.

Florin Piersic a revenit pe scena de teatru odată cu acest spectacol, adesea mărturisind că simte că întinerește când îl joacă. Comedia romantică a lui Eric Assous, regizată de Radu Beligan, pare scrisă anume pentru acest etern seducător Florin Piersic.

Decorul spectacolului Străini în noapte este opera lui Puiu Antemir, costumele sunt creația renumitului designer Irina Schrotter, iar ilustrația muzicală este realizată de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu. 

Florin Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care, în absența soției, își începe noaptea într-un bar, de unde pleacă spre casă  însoțit de Juliette, rol interpretat de Medeea Marinescu, o femeie tânără și senzuală. Identitatea ei rămâne un mister, dar el este cel care află în acea seară un lucru care îi va schimba viața. Până la dezvăluirea acestui secret, Juliette îl lasă să creadă că este prostituată și îi cere bani, apoi îi spune că este reporter și că face cercetări pentru următorul articol. Din această enigmă, din jocul seducției, din minciuni și răsturnări de situație  se naște farmecul  spectacolului, o profundă și melancolică meditație  despre fragilitatea relațiilor umane și despre felul în care timpul ne schimbă.

Secvenţă din spectacolul Străini în noapte.

„Maestrul Beligan a văzut această piesă montată la Paris împreună cu actriţa Valeria Gagealov, parteneră a lui Florin Piersic în multe spectacole ale Naţionalului bucureştean. La Teatrul Marigny, rolul interpretat acum de Florin Piersic era jucat de Alain Delon, care debuta în teatru la 70 de ani, având-o parteneră de scenă pe Astrid Veillon”, spun organizatorii.

Biletele la acest spectacol costă, în funcție de loc, 40, 60 sau 70 de lei și au fost puse în vânzare la Agenția Operei din Timișoara.

Turneul aniversar „Piersic 80” se desfășoară în perioada 13 noiembrie  2015 – 1 februarie 2016, în 30 de orașe din ţară. Florin Piersic promite în acest turneu un adevărat ”jurnal” al vieții sale de actor.

Print Friendly, PDF & Email