Florin Piersic joacă la Timișoara a o mia reprezentaţie a “Străinilor în noapte”

Straini in noapte 24.02 (6)Florin Piersic a decis să joace la Timișoara reprezentația cu numărul 1000 a unuia dintre cele mai longevive spectacole  postdecembriste: ”Străini în noapte”.

 

Luni, 20 octombrie, de la ora 19, Florin Piersic revine pe scena Operei Naționale Române din Timișoara într-un rol ce pare a-i fi fost special destinat: cel al eternului seducător. Un rol într-o comedie romantică,  pe care, la Paris, l-a jucat Alain Delon. Partenera sa de scenă în acest spectacol care se va juca pentru a 25-a oară la Timișoara este actrița Medeea Marinescu.

Personajul pe care Florin Piersic  îl interpretează cu șarm, vervă și cascade de umor  este  Pierre, un director adjunct de vânzări, care rămâne singur la Paris pentru câteva zile, în timp ce soţia şi fiul adolescent sunt plecaţi în vacanţă. Într-un bar o întâlneşte pe Juliette (interpretată de Medeea Marinescu), o tânără  atrăgătoare care-i acceptă invitaţia de a bea un pahar la el acasă. Identitatea adevărată a lui Juliette rămâne un mister. Din această enigmă, din jocul seducției, răsturnările de situație și fina țesătură de minciuni se naște tensiunea spectacolului. În fond, o profundă, dulce-amăruie meditație, cu filon romantic, despre trecerea timpului și fragilitatea relațiilor umane.

Piesa lui Eric Assous a fost regizată de Radu Beligan, decorul este opera lui Puiu Antemir, iar costumele  sunt creația renumitului designer Irina Schrotter. Spectacolul are o excelentă ilustrație muzicală, realizată de flautistul Ion Bogdan Ștefănescu.

Biletele pentru spectacolul ”Străini în noapte” la Timișoara costă, în funcție de loc, 40, 60 sau 70 de lei și au fost puse în vânzare la Agenția Operei din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email