Florian Coldea, fostul prim-adjunct al şefului SRI, va preda la Universitatea de Vest Timişoara

Fostul prim adjunct al şefului SRI, generalul Florian Coldea, va preda la un masterat de securitate organizat la Universitatea de Vest din Timişoara.

 

Senatul Universităţii de Vest din Timişoara a aprobat, ieri, ca Florian Coldea, fostul prim adjunct al şefului SRI, actual cadru didactic la Academia Naţională de Informaţii a SRI, să predea, din semestrul al doilea al acestui an universitar, la masteratul de Studii de Securitate Globală, organizat de Facultatea de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării, spun surse din UVT. Florian Coldea urmează să fie remunerat în regim de plată cu ora.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, spune că în cadrul acestui program de studii în securitate, înfiinţat în acest an universitar, se ţin prelegeri, cursuri, conferinţe cu specialişti domeniul securităţii. „Timişoara fiind o zonă cross-border la graniţa cu Ungaria, Serbia cred că conceptele acestea de securitate în general, economic, energetică, cybersecurity sunt foarte importante pentru studenţi, pentru populaţie, de aceea cred că toţi cei care deţin un bagaj de cunoştinţe, de abilităţi, experienţă în acest domeniu şi au calitatea legală de a susţine astfel de cursuri sunt bineveniţi în cadrul acestor acestor programe”, declară, citat de Mediafax, Marilen Pirtea.

Acesta mai spune că s-a ţinut cont  de experienţa lui Florian Coldea de a le putea transmite studenţilor o serie de informaţii şi din experienţa pe care o are în domeniul securităţii.

Consorţiul „Universitaria”, din care fac parte Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea „Babeș Bolyai”, din Cluj-Napoca, Universitatea Bucureşti, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, a semnat un protocol cu Academia Naţională de Informaţii, în condiţiile în care au programe de studii de securitate şi au nevoie de experţi în domeniu.

Generalul Florian Coldea predă două ore pe săptămână şi la Universitatea „Babeş-Bolyai”, la cursul de masterat „Intelligence şi decizie politică”, având statut de cadru didactic asociat şi fiind remunerat tot în regim de plată cu ora.

Print Friendly, PDF & Email