Flight Hidden Treasures unește Timișoara de Veszprem

Timișorenii sunt invitați să redescopere orașul și bucuria de fi împreună, pe Podul de Fier din Iosefin, în 8 octombrie, la Flight Cirkus Jam.

 

„Va fi ca în povești: pământ, apă, aer, foc, toate elementele primordiale vor fi prezente, în spectacolele interactive ale artiștilor maghiari De la orele 16 și 18, trei animatori vor face diverse jonglerii demonstrative, respectiv un show de tip aerial silk și slackline și vor învăța mai apoi publicul cum să utilizeze aceste elemente suspendate”, anunţă organizatorul evenimentului, Fundaţia Flight.

În aceeaşi zi, la  ora 17,  tot pe Podul de Fier, va avea loc spectacolul Steam On – Steam Punk Street Show. Publicul va fi martorul unei călătorii a celor trei artiști, prin labirintul spațiului și timpului pe velocipedul lor alimentat cu abur. Bucuria și dragostea au dispărut de mult din lumea lor, așa că aceștia au decis să adune ce a mai rămas, din fericire, acolo. Sunt hotărâți să facă oamenii să râdă și să aplaude oriunde ar merge, pentru că doar așa pot salva lumea.

Mai apoi, de la ora 19, urmează spectacolul de foc al celor de la Flying Embers, Fireshow cu Hang, un performance care va uimi prin jocul magic cu focul. Flăcări uriașe, pirotehnică, jongleri impresionante și elemente acrobatice, toate vor fi prezente în show-ul artiștilor maghiari. Atât coregrafiile, cât și designul spetacolului și muzica au fost create de cei trei interpreți.

Proiectul face parte din Programul cultural Național Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul Inside Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Let’s Get Lost in Timișoara / Să ne pierdem în Timișoara este instalația care va uni Timișoara de Veszprem. Acestă instalație concepută de Silviu Barbul și realizată de Plexive, este bazată exclusiv pe interacțiunea cu publicul. După ce a putut fi admirată pe străzile din Timișoara, ea va pleca la Veszprem, unde, din 5 octombrie, locuitorii și turiștii din oraș vor putea să se bucure de ea. Portalul luminos își propune să ne amintească tuturor cât de importantă este interacțiunea umană, cum oamenii din diferite țări pot călători și se pot conecta astăzi mai ușor ca niciodată. Instalaţia este alcătuită din 19 stâlpi luminoși de 7 metri lungime, parte a unei structuri metalice modulare, de 3 metri înălțime. Pe o parte a intrării în tunel publicul își imaginează că poate vizita Timisoara, în timp în cealaltă direcție se poate bucura de Veszprem live.  Aranjamentul, spun organizatorii, face ca instalația să arate ca un portal care te transpune acum, aici – pentru a te bucura de prezent și a descoperi Capitalele Europene ale Culturii din 2023: Timisoara și Veszprem.

Şi acest proiect face parte din Programul cultural Național Timișoara Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul Over Border Culture +  de Consiliul Județean Timiș prin Centrul de Cultură și Artă, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Print Friendly, PDF & Email