Flautistul Matei Ioachimescu, concert la Conservatorul „Santa Cecilia” din Roma

Matei Ioachimescu. Sursă foto: Arhivă personală

Flautistul Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai apreciați flautiști ai momentului, și The Romanian Flute Ensemble vor susține un concert extraordinar la Roma, în cadrul Galei Festivalului Propatria.

 

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 28 octombrie, de la ora 20, pe scena Conservatorului „Santa Cecilia” din Roma, unde Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai apreciați flautiști ai momentului, va prezenta publicului italian un program construit sub semnul virtuozității și a lumilor sonore magice. Alături de el se va afla The Romanian Flute Ensemble, format din Tabea Bebeșelea, Katica Lázár, Alexandra Mahu, Bella Moisa, Eduard Miclea și Romina Onișor, toți studenți ai Facultății de Muzică și Teatru din Timișoara, sub îndrumarea conf. univ. dr.  Matei Ioachimescu. Un moment deosebit din acest concert va fi prima audiție a piesei Suflolipicius a compozitorului Gabriel Mălăncioiu, care este, de asemenea, cadru didactic la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara.

Flautistul Matei Ioachimescu susține o activitate concertistică impresionantă, este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru proiecte cross-over. Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș unde s-a stabilit, este laureat al mai multor distincții si burse (Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation ) și colaborează cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni din Europa, pe scene importante precum Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio „Santa Cecilia”, Budapest Music Center sau Suntory Hall. Pentru  activitatea sa și calitatea proiectelor susținute, în 2013 Ministerul de Externe al Austriei i-a încredințat titlul de “Ambasador al integrării”. Din anul 2020, Matei Ioachimescu predă flautul la Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara.

Romanian Flute Ensemble este un ansamblu care aduce în prim plan întreaga familie de flaute moderne, de la flautul bas până la piculină. Membrii ansamblului reprezintă noul val românesc de flautiști de excepție, aliniați la standarde de interpretare și de gândire vest-europene. Romanian Flute Ensemble a reușit într-un timp foarte scurt să trezească atenția publicului din România și din străinătate, prin nivelul artistic înalt și entuziasmul contagios cu care prezintă programe diverse, de la muzica barocului până la prime audiții ale compozitorilor contemporani români.

Gala Propatria 2023 este un eveniment organizat de Asociația Culturală Propatria și face parte din festivalul cu același nume. Scopul evenimentului este promovarea tinerelor valori românești pe scenele internaționale.

 

Print Friendly, PDF & Email