Firmele care fac lucrăril în carosabil şi îl lasă spart, ameninţate cu o nouă tranşă de amenzi

Foto: Constantin Duma

Firmele care sparg trotuare și nu le repară vor fi amendate, iar dacă nu refac lucrările, Primăria Timișoara le va face în locul lor, „pentru că nu poate lăsa orașul pradă indolenței unor constructori”, după care le vom trimite factura. Declaraţia îi aparţine viceprimarului Timișoarei Ruben Lațcău.

 

Viceprimarul Ruben Lațcău a anunțat recent că Primăria Timișoara a dat amenzi de 170.000 de lei pentru trotuarele sparte și lăsate așa în urma unor lucrări efectuate pe spațiul public. Acesta anunță noi măsuri pentru ca firmele care execută lucrări de reparații pe drumurile și trotuarele din Timișoara să le și repare, după ce finalizează lucrările.

Trotuarele care au fost sparte – de exemplu pe bulevardele Revoluției, şi16 Decembrie – vor trebui refăcute de către operatorii de telecomunicații care le-au spart. Am dat o primă rundă de amenzi pentru trotuarele care au fost sparte și care nu au fost reparate. Suntem în dialog cu ei și, în cazul în care nu încep lucrările de reparație, săptămâna viitoare va urma o nouă rundă de amenzi. Iar ulterior, în cazul în care nu se vor conforma, vom face noi aceste lucrări și le vom emite factura, pentru că există portița legală să facem aceste lucruri”, avertizează Ruben Lațcău.

Print Friendly, PDF & Email