Firma care urma să se ocupe de deszăpezirea zonei Făget, înlocuită

Firma care avea contract cu Consiliul Judeţean Timiş pentru deszăpezirea zonei Făget are suspendată activitatea pe o perioadă trei luni, printr-o sentință judecătorească. Astfel, până pe 15 martie 2020, aceasta a fost înlocuită de o altă societate comercială.

 

„Vestea suspendării (activităţii firmei, prin sentinţă judecătorească – n.r.) a venit în prag de iarnă, când firmele de deszăpezire, în mod normal, își fac stocurile și își pun la punct utilajele. Am găsit o nouă firmă, care zilele acestea își face aprovizionările necesare”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Noul contract, încheiat în 2 decembrie, are o sumă maximă estimată de 3.5 milioane lei, bani ce vor putea fi decontați în funcție de nivelul precipitaților. Angajamentul în cauză fiind unul limitat, CJT anunţă că lucrează deja la licitația pentru un contract-cadru pe mai mulți ani, care să intre în vigoare iarna viitoare.

Rețeaua de drumuri județene, administrată de către CJ Timiș, se ridică la aproape 1300 de kilometri de șosele, activitatea de deszăpezire fiind împărțită după cum urmează:

  1.  zona I Sânnicolau Mare – SC Group DCM SRL;
  2. zona II Pișchia – SC MNG Trans SRL;
  3. zona III Gătaia – SC Axela Construcţii SRL;
  4. zona IV Buziaș – SC Tredeco Holding SRL;
  5. zona V Bethausen – SC Compact  Product SRL;
  6. zona VI Făget – SC Axo Util SRL.

Numărul de telefon la care se pot obține informații despre starea drumurilor județene pe perioada iernii este 0731.540.965.

Print Friendly, PDF & Email