Firmă amendată de 17 ori pentru încălcarea “prohibiţiei”

În Complexul Studenţesc, din Timişoara

OLYMPUS DIGITAL CAMERA“Prohibiţia” instituită de Primăria Timişoara în Complexul Studenţesc nu prea pare să impresioneze o parte din localurile din zonă, care continuă să servească alcool clienţilor. Una dintre aceste societăţi este, spune Poliţia Locală, la 17-a amendă, fără indicii că ar intenţiona să-şi schimbe politica de servire.

 

Amenzi în serie

Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Inspecţie Comercială au anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că au efectuat verificări la societăţile comerciale care îşi desfăşoară activitatea în perimetrul Campusului Universitar şi care sunt obligate să respecte prevederile Hotărârii de Consiliu Local referitoare la condiţiile de desfăşurare a activităţilor comerciale, de alimentaţie publică sau prestări servicii în zona Complexului Studenţesc, care interzice comercializarea de băuturi alcoolice în perimetrul campusului.  Astfel, la fiecare control s-a constatat că angajaţii unei societăţi din Complex Illinois Com S.R.L., nu respectă această prevedere, motiv pentru care şi de această dată s-a întocmit proces-verbal de sancţionare în valoare de 2.500 lei. Poliţia Locală precizează că aceasta este cea de-a 17-a sancţiune aplicată firmei menţionate, societatea primind în total, de anul trecut până în prezent, amenzi însumând 35.000 de lei.

O măsură cu efecte greu de estimat

Anul trecut, imediat după adoptarea de către Primărie a Hotărârii de Consiliu Local privind delimitarea Campusului Studenţesc Timişoara şi condiţiile de desfăşurare a activităţilor comerciale, de alimentaţie publică sau prestări servicii în acest perimetru, prin care se interzicea comercializarea de alcool în localurile din zonă, au apărut primele plângeri ale comercianţilor care îşi văd ameninţate interesele economice.

Prefectura Timiş a cerut, în urma sesizărilor primite, explicaţii legate de modul în care a fost adoptată hotărârea care a instituit “prohibiţia” în Complexul Studenţesc. După adoptare, au existat voci în Consiliul Local care au susţinut că acest act normativ – care stabileşte că în campus nu se mai poate vinde nici măcar bere, singurele băuturi acceptate fiind cele care au o concentraţie de alcool de mai puţin de 0,5% – este extrem de greu de aplicat şi, în plus, ar putea avea efecte negative. Conform unor consilieri locali, nu e suficient că a fost adoptată acea hotărâre de consiliu, pentru că amenzile modice, cuprinse între 500 şi 2.500 de lei, date comercianţilor care refuză să respecte hotărârea, nu sunt de natură să descurajeze vânzarea de băuturi alcoolice în acest spaţiu şi că există riscul ca studenţii care nu mai beau în aceste localuri să înceapă să bea prin cămine. “Să nu păţim că în loc ca studentul să bea 50 de vodcă să fie nevoit să bea toată sticla în cameră sau pe terasă, cu cafea. Deci, cine poate urmări aşa ceva când o amendă este între 500 – 2.500 de lei? Vă daţi seama că pentru un patron de terasă în Complex 500 de lei e o sumă de plimbare de o seară”, a precizat consilierul P.D.L. Simion Moşiu.

Print Friendly, PDF & Email