Finisajul expoziţiei „Credinţă. Încredere. Clandestinitate”

Sursă foto: Arhiva Hidden Galleries

Memorialul Revoluţiei din Timişoara anunţă finisajul expoziției Credinţă. Încredere. Clandestinitate. Imagini din dosarele polițiilor secrete.

 

La eveniment, care va avea loc vineri, 3 noiembrie, de la ora 17, la sediul Memorialului Revoluţiei, vor lua cuvântul președinte al Asociaţiei Memorialul Revoluţiei, Gino Rado, managerul Muzeului Ororilor Comunismului în România, Alexandru Groza, și antropoloaga şi scriitoarea Smaranda Vultur, membră în fosta Comisie Prezidenţială de Analiză a Dictaturii Comuniste. Tot cu ocazia finisajului va avea loc si festivitatea de premiere a tinerilor artiști care vor contribui la expoziția permanentă a Memorialului Revoluției din Timișoara.

Expoziția a fost realizată de către un colectiv internațional de cercetători sub coordonarea investigatorului principal James Kapalo, cercetător și profesor universitar de la Universitatea Cork din Irlanda. Echipa de cercetători a proiectului este formată din: Anca Şincan, Kinga Podevak, Agnes Hesz, Iuliana Cindrea, Tatiana Vagramenko, Dummitru Lişnic şi Igor Caşu. Eforturile lor au beneficiat de sprijinul curatoarei Gabriela Nicolescu.

Evenimentul este organizat de Muzeul Ororilor Comunismului în România, în parteneriat cu Memorialul Revoluției din Timișoara, în cadrul proiectului cultural Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2023, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Print Friendly, PDF & Email