Finanțări nerambursabile de până la un milion de euro, disponibile pentru IMM-urile din Regiunea Vest

Întreprinderile mici și mijlocii din zona de vest a ţării pot beneficia de finanțări cuprinse între 200.000 şi un milion de euro. Depunerea proiectelor se poate face până în martie.

 

Prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020 destinată zonei de IMM sunt finanțate construirea, modernizarea sau extinderea spațiilor de producție ori servicii, dotarea cu active corporale și necorporale, inclusiv instrumente de comercializare online, implementarea unor procese de certificare sau recertificare a produselor și alte investiții și activități.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest anunţă că Regiunea Vest beneficiază de 36,6 milioane de euro în cadrul apelului 2 de proiecte pentru Prioritatea de Investiţii 2.2 – IMM a Regio-POR 2014-2020. Depunerea proiectelor a început în 24 decembrie 2019 și continuă până în data de 24 martie 2020, ora 12. Până în prezent, în Regiunea Vest au fost depuse 29 de proiecte, având o valoare nerambursabilă de 18,89 milioane euro.

Pot solicita finanțare societățile/ societățile cooperative care se încadrează în categoria IMM (microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii). Cofinanțarea din partea solicitantului este de minimum 45% din valoarea cheltuielilor eligibile în cazul microîntreprinderilor și întreprinderilor mici și minimum 55% în cazul întreprinderilor mijlocii.

Locul de implementare al proiectului trebuie să fie în Regiunea Vest, în Regiunea Vest, în mediul urban, cu excepția întreprinderilor mijlocii, în cazul cărora locul de implementare al proiectului poate fi și în mediul rural.

ADR Vest transmite că stă la dispoziția celor interesați cu informații suplimentare și clarificări legate de obținerea finanțărilor, prin biroul său de Helpdesk, la numerele de telefon 0256-491.981 și 0256-491.923, e-mail helpdesk@adrvest.ro. Totodată, pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, ADR Vest a realizat broșura Finanțările pentru IMM-uri – pregătirea proiectului tău, pas cu pas”, care poate fi consultată online accesând acest link.

 

Print Friendly, PDF & Email