Finanțări nerambursabile de până la 120.000 de euro pentru microîntreprinderi

Sursă foto: Calea Europeană

Agenţia de Dezvoltare Regională Vest a lansat în consultare publică un nou Ghid de finanțare: Sprijin pentru microîntreprinderi – apelul 2, destinat domeniilor de activitate aferente serviciilor.

 

Astel, microîntreprinderile din Regiunea Vest pot accesa finanțări nerambursabile de până la 120.000 de euro, pentru diferite tipuri de investiții. Procentul contribuției proprii diferă în funcție de dezvoltarea județului în care se implementează proiectul, spun reprezentanţii DR Vest: „În cazul proiectelor implementate în Timiș, contribuția microîntreprinderilor este de 24% din valoarea totală eligibilă a investiției, în Arad – 17%, în Hunedoara şi Caraş-Severin – 10%.”

Alocarea este de 10 milioane de euro, dar acest al doilea apel de proiecte dedicat microîntreprinderilor este parte dintr-o serie de apeluri destinate antreprenorilor din Regiunea Vest. Peste 236 de milioane de euro sunt alocate prin PR Vest pentru creșterea capacitații de cercetare și inovare, a competitivității, productivității și digitalizării IMM-urilor, dar și pentru dezvoltarea de competențe antreprenoriale, digitale, tehnice, creative și ecologice, finanțări la care vor avea acces mediul de afaceri, de cercetare și universitățile de stat

Draftul ghidului poate fi citit la acest link, observațiile și propunerile putând fi trimise prin e-mail, la adresa: consultare@adrvest.ro. Consultarea publică este deschisă până în 17 martie, ora 12. Informații suplimentare pot fi obţinute la numărul de telefon 0256-491.923 sau la adresa de e-mail helpdesk@adrvest.ro.

Print Friendly, PDF & Email