Finanțare de peste două milioane de lei, de la Consiliul Județean, pentru sportul timișean

Voleibaliști ai Clubului Sportiv Universitar al Universității de Vest din Timișoara. Foto: Titus Emanuel

Consiliul Județean Timiș anunță că a făcut o infuzie de capital în sportul timișean, alocând 2.195.000 de lei, fonduri nerambursabile, pentru 18 proiecte ce se vor desfășura în acest an, în cadrul Agendei sportive.

 

Cele mai mari finanțări au fost obținute de cluburile sportive municipale din Timișoara și Lugoj (260.000 de lei fiecare) și cluburile sportive universitare ale Universității Politehnica Timișoara și Universității de Vest din Timișoara, 260.000, respectiv 220.000 de lei. Finanțări importante au primit și cluburi moto sau de dans sportiv.

Au fost disponibile două axe de finanțare: sportul de performanță și sportul pentru toți. Pentru a putea solicita sprijin financiar, solicitanții au trebuit să fie persoane juridice fără scop patrimonial care desfășoară activități neeconomice sau desfășoară activități economice care nu depășesc 20% din totalul activității desfășurate anual.

Punctarea proiectelor în procesul de selecție și evaluare a ținut cont de criterii precum anvergura, relevanța și continuitatea acestuia, categoriile de vârstă cărora se adresează, încadrarea pe ramură de sport olimpic sau neolimpic, cât și experiența solicitantului în managementul de proiect.

Aprobarea finală a finanțărilor va fi, însă, dată prin votul consilierilor județeni, într-o viitoare ședință, mai transmit oficialii CJ Timiș.

Print Friendly, PDF & Email