Filosoful Mihai Șora şi procurorul general Augustin Lazăr, printre premianţii pe 2018 ai Societăţii Timişoara

Societatea Timişoara îşi va decerna, la finalul acestei săptămâni, premiile pe 2018. Printre laureați se numără procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi filosoful Mihai Şora. La ceremonie va participa şi Ana Blandiana.

 

La 29 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara, Societatea Timişoara îi premiază pe procurorul general al României, Augustin Lazăr, cu Premiul „Speranța”, pe filosoful Mihai Șora, cu Premiul „Ion Monoran”, şi pe jurnalistul Cristian Pantazi, cu Premiul „Oscar Berger”. Ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, i-a fost acordat Premiul „Secera și Ciocanul”. Trofeele care însoțesc premiile sunt opera artistului Ioan Nemțoi.

Decernarea premiilor va avea loc vineri, 29 martie, de la ora 17, la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”. Cu excepţia procurorului general al României, ceilalţi premiaţi vor fi prezenţi la ceremonie. Invitat special la eveniment este Ana Blandiana, şi ea laureată a premiului „Speranța” al Societății Timișoara pe anul 1999.

Societatea Timișoara premiază în fiecare an personalități, instituţii și proiecte civice pentru curaj, consecvență și abordarea responsabilă a unor teme majore din societatea românească, precum şi pentru promovarea valorilor europene în arhitectura instituțională a României, reafirmându-şi astfel, an de an, principiile şi valorile în care a crezut şi pentru care a luptat de la început.

Fondată în prima lună după Revoluţia din Decembrie 1989, de un grup de intelectuali timișoreni, Societatea Timişoara promovează constant valorile democrației în care libertatea cuvântului, justiția și drepturile universale ale cetățenilor constituie fundamentul.

Acţiunea publică a Societăţii Timişoara are în vedere consolidarea societăţii civile, promovarea principiilor cuprinse în Proclamația de la Timișoara din 11 martie 1990, apărarea principiilor statului de drept, a democrației și a drepturilor omului, stimularea inițiativei și educației civice.

Anul trecut, premiul „Speranţa” a fost acordat DNA. Tot anul trecut au mai fost premiaţi scriitorul și jurnalistul Radu Vancu, care a primit Premiul „Alexandra Indrieş”, jurnalistul Liviu Avram – premiul pentru jurnalism civic „Oscar Berger”, istoricul și cercetătorul Mădălin Hodor – premiul „Ion Monoran”, iar premiul „Secera şi ciocanul” le-a revenit liderilor coaliției de guvernare, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Print Friendly, PDF & Email