Mihai Şora, în mijlocul protestarilor din Timişoara: „Să nu ne pierdem încrederea în viitorul acestei ţări. Până la urmă, vom învinge”

Câteva sute de persoane protestează, la ora transmiterii ştirii, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de OUG pe legile justiţiei care, spun ei, este mult mai gravă decât Ordonanţa 13. Protestatarii susţin că vor o justiţie neafliată politic, care să-şi urmeze cursul firesc.

 

În Piaţa Victoriei, din Timişoara, s-au adunat, duminică seara, aproximativ 200 de persoane care au protestat faţă de adoptarea de către Guvernul Dăncilă a OUG 92 pentru modificarea legilor justiţiei şi faţă de decizia ÎCCJ de interzicere a protestelor spontane. Printre manifestanţi s-a aflat şi filosoful Mihai Şora, aflat la Timişoara pentru o serie de manifestări culturale.

Manifestanţii care au participat la protestul organizat sub numele “Vă vom opri!” au scandat “Justiţie, nu corupţie!” “PSD, ciuma roşie!”, „ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie!,Demisia!”, “Păcat de sângele vărsat” şi au avut steaguri tricolore şi pancarte pe care scria “Ne-aţi gazat, nu veţi scăpa”.

“OUG 92/2018 ameninţă grav activitatea DNA şi a Parchetului General. Pentru dosarul Mineriadei, pentru violenţele din 10 august, pentru Tel Drum, Belina şi multe întrebări dureroare la care avem nevoie de răspuns, vă spunem: Nu veţi scăpa”, au scris pe facebook, organizatorii protestului din Timişoara, reprezentanţii organizaţiei Timişoara Civică.

Spre sfârşitul mitingului, care a durat apropae trei ore, în Piaţa Victoriei a ajuns şi filosoful Mihai Şora, invitat la protest de către organizatori, Acesta a fost primit şi ovaţii şi aplauze, oamenii scandând „Vă iubim! Vă mulţumim!”.

La rândul său, Mihai Şora le-a declarat: “Şi eu vă iubesc, şi eu sunt timişorean. Aici mi-am făcut studiile, până la universitate. Sunt mereu alături cu inima de dumneavoastră şi de oraşul acesta care este «roşu». Să nu ne pierdem încrederea în viitorul acestei ţări. Până la urmă, vom învinge”, a spus Mihai Şora.

După-amiaza, Casa Artelor, din Timișoara, a organizat o întâlnire cu filosoful și eseistul Mihai Șora, urmată de proiecția unui film despre viața acestuia, realizat de soţia acestuia, Luiza Șora.

 

Citeşte şi: Mihai Șora a revenit la Timișoara, „cu secolul în spate, să planteze o girafă”

 

 

Print Friendly, PDF & Email