Filmul „Nu mă atinge-mă”, proiectat la Timișoara în prezența regizorului şi a echipei

Filmul Nu mă atinge-mă/Touche Me Not, în regia Adinei Pintilie, câștigător al Ursului de aur și al premiului pentru Cel mai bun debut în cadrul Festivalului de film de la Berlin din 2018, va fi proiectat în premieră la Timișoara.

 

La proiecția eveniment a filmului, care va avea loc luni, 11 martie, de la ora 19, în Aula Magna a Universității de Vest din Timișoara, vor participa regizoarul Adina Pintilie, alături de protagoniștii filmului, Laura Benson, Christian Bayerlein și Grit Uhlemann, care, după film, invită publicul la dezbaterea cu tema Politicile corpului.

Un regizor și personajele sale pornesc împreună într-o cercetare personală despre intimitate. La granița fluidă dintre realitate și ficțiune, filmul urmărește călătoriile lor emoționale cu o privire profund empatică. Prinși între dorința de intimitate și frica profundă de ea, Laura și Tomas încearcă să depășească vechi „scenarii”, mecanisme de apărare și tabuuri, să taie cordonul ombilical și să fie în sfârșit liberi. Nu mă atinge-mă explorează modurile cu totul neașteptate în care putem descoperi intimitatea, cum putem iubi fără să ne pierdem pe noi înșine.

„Când aveam douăzeci de ani, credeam că știu totul despre dragoste, despre cum ar trebui să arate o relație intimă sănătoasă, despre cum funcționează dorința. Astăzi, după douăzeci de ani de încercări și tribulații, certitudinile pe care le aveam atunci despre intimitate și-au pierdut conturul și au devenit din ce în ce mai complexe și neliniștitor de contradictorii. Ca o reflexie a acestei căutări personale, Touche Me Not este o cercetare artistică a dorinței umane și a (in)abilității de a atinge sau a fi atins, de a avea contact”, declară Adina Pintilie.

Touche Me Not nu e doar un film, spun organizatorii evenimentului de la Timişoara, reprezentanţii asociaţiei Pelicula Culturală. E o experiență. Atât de intimă și de profundă încât fie ieși rapid din cinema pentru că nu poți suporta intensitatea acelei intimități, fie îți asumi riscul de a căuta răspunsuri la întrebările pe care le pune. Este o călătorie la capătul sinelui. Dar, ca film, este concomitent un experiment curajos care aduce în cinema teme, oameni, corpuri și emoții pe care altfel nu le-ai întâlni niciodată.

Accesul la eveniment se va face pe bază de bilet, care costă 15 lei și poate fi achiziționat online de pe www.iabilet.ro, de la Librăria Cărturești Mercy, sau la intrarea în sala, înainte de eveniment.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Manekino Film, producător și distribuitor al filmului, și Centrul Cultural German Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email